Oavgjort i genrepet efter Linnérs kvittering

Vårkänslor, premiären mindre än en vecka bort och BP laddade med genrep mot AIK på bortaplan. Text: Peter Appelquist Foto: Erik Bjernulf Båda lagen kom till spel med flera s ...

Vårkänslor, premiären mindre än en vecka bort och BP laddade med genrep mot AIK på bortaplan.

Text: Peter Appelquist Foto: Erik Bjernulf

Båda lagen kom till spel med flera spelare borta, i BP bland annat Eric Johana Omondi på landslagsläger. Därför ett genrep där båda lagen saknar en del spelare.

AIK inleder med boll och skapar första försmaken till målchans dryga minuten in i matchen, men Oscar Pehrsson kunde avstyra sista passningen och bollen landade i famnen hos Rasmus Emanuelsson i BP-målet.

Hemmalaget äger bollen under inledningen, bland annat har BP-bekante Stefan Silva ett försök med cykelspark som placeras utanför. BP får dock matchens första hörna efter att Gustav Sandberg Magnusson fångat upp en felpassning, avlossat ett skott, men sett det styras till hörna.

Hörnan, den resulterar också. BP tar ledningen på nick från Oscar Pehrsson, en nick som styr bollen i en fin båge över AIK-målvakten Janosevic.

Kort efter ledningsmålet skapar AIK en dubbelchans, som Emanuelsson avstyr med dubbla benparader. AIK ska dock kvittera, en snabb omställning resulterar i mål efter att Henok Goitom serverat Chinedu Obasi ett fritt läge framför mål.

Halvleken sjunker sedan i tempo, BP flyttar fram positionerna lite mer och kan hantera bollen under lite längre perioder. AIK spelar lurigt och kreativt och skapar enstaka chanser. AIK ska även ta ledningen i matchen då Stefan Silva kan stöta in 2-1 från nära håll.

2-1 i paus och som träningsmatch en bra och stabil insats från BP. BP planerade i förväg för att genomföra flera byten under andra halvlek, vilket också genomfördes utspritt över de 45 minuterna.

Andra halvlek inleds dessutom i ett makligt tempo som ökar först med halvtimmen kvar då BP har ett rejält ungt lag på plan, en ungdomlig entusiasm sprids direkt och BP sätter full fart åt alla håll. Nye Benjamin Bezudde löper sig fram, Oskar Fallenius bryter igenom på egen hand och Ahmed Bonnah spelar framåtlutat.

Matchen är jämn och BP sticker upp, Johan Falkmar har en nick strax utanför på inlägg från Bonnah. Albin Linnér testar skott på egen volley som Janosevic sånär tappar in i eget mål, men reflexerna hos den tidigare BP-målvakten finns kvar.

Matchen spelas av med några halvchanser vardera, bland annat har Albin Linnér ett tungt skott mitt i mål. Just Albin Linnér ska tillslut näta, i matchens sista spark sätter han 2-2 efter att BP skapat fler chanser i slutminuterna.

Nu laddar vi för premiären av Superettan, nu på lördag 30 mars 13.30 hemma på Grimsta. Säkra din biljett eller säsongskort via brommpojkarna.ebiljett.nu