Matchdag!

Matchdag!

Matchdag!

Det är matchdag! Ikväll spelar vi hemma mot Örebro SK i Superettan. Avspark 19.00 på Grimsta IP. Dessutom spelar både P17 och P19 viktiga matcher i seriespelet. 13:00: P17 möt ...

13:00: P17 möter Umeå FC på Grimsta IP. Fri entré. Matchen direktsänds via BPTV Live (39kr)
13:30: P19 möter Helsingborgs IF på bortaplan
19:00: Herr möter Örebro SK på hemmaplan.

För dig som vill se matchen i Superettan:

• Matchen TV-sänds av Discovery+. Teckna ett abonnemang via denna länk så tillfaller en del av summan till BP.
HERR: Noll poäng för efter målfyrverkeri
Daleho Irandust. Foto: Bildbyrån

Trots tre gjorda mål reser BP hem från Hisingen med noll poäng. Den svängiga matchen på Bravida Arena slutade 4-3 till BK Häcken. Andreas Engelmark och Olof Mellberg valde att ...

Andreas Engelmark och Olof Mellberg valde att göra två förändringar i startelvan. Nikola Vasic och Alexander Abrahamsson ersatte Rasmus Örqvist och André Calisir.

Första halvlek

Hemmapubliken fick jubla tidigt i matchen. I den andra spelminuten nickskarvade Simon Gustafsson in 1-0 bakom en chanslös Lucas Bergström.  Fyra minuter senare kom BP och Nikola Vasic till den första chansen för dagen, men avslutet räddades enkelt. I den tionde matchminuten fick Nikola Vasic ett liknande läge på nytt efter att ha blivit framspelad av Alex Timossi Andersson. Anfallaren gjorde det återigen tämligen enkelt för Andreas Linde att rädda bollen då avslutet hamnade mitt i mål. Inledningen på matchen var händelserik och det var ett bra flyt mellan två lag som vill spela en offensiv fotboll.

Släkten är värst. 16 minuter in i matchen i återkomsten på Hisingen och Bravida Arena gjorde Daleho Irandust mål framför det som tidigare varit hans hemmapublik.  Den offensiva mittfältaren blev framspelad av Ludvig Fritzson. Sett till både spel och målchanser var BP:s kvittering logisk.

Trots ett större bollinnehav och tryck från hemmalaget efter kvitteringen så var det vitklädda BP som tog ledningen. Nikola Vasic kom högst på ett inlägg vid den bortre stolpen och nickade bollen till Ludvig Fritzson som i sin tur nickade in 2-1. Målet kom i den 25:e minuten.

Hemmapubliken skulle efter 34 minuters spel få fira igen. Amor Layouni smällde från distans in matchens fjärde mål och 2-2.

Under majoriteten av den första halvleken så var bollen i gulsvart ägo, men i chansväg var det snarare fördel BP. Den anställde hos Discovery+ med ansvar att klippa ihop ett highlights-paket från den första halvleken måste ha haft det svettigt.

Andra halvlek

I inledningen av den andra halvleken var Alex Timossi Andersson nära att springa sig fri, men en vältajmad utrusning från Anders Linde gjorde att ställningen fortsatt var oavgjord. Förutom att starten på den första halvleken var mer händelserik än den andra så påminde de om varandra. BK Häcken hade mest boll, men BP kändes farliga när de gick till anfall.

Släkten är som bekant värst. Efter en tilltrasslad situation i BP:s straffområde kunde den tidigare BP-spelaren Zeidane Inoussa ge hemmalaget ledningen. Anfallaren fick ingen ren träff på bollen som retsamt letade sig in vid Lucas Bergströms vänstra stolpe. Målet kom i den 57:e minuten.

Kort efter BK Häckens ledningsmål kvitterade BP. Nikola Vasic stod för ett misslyckat skott som istället blev en perfekt passning till Kaare Barslund som kyligt placerade in 3-3.

BP genomförde sina första byten i matchen när matchuret stod på 62. André Calisir och Paya Pichkah entrade planen samtidigt som Alexander Abrahamsson och Daleho Irandust spelat klart.

Målfyrverkeriet på Bravida Arena fortsatte. Julius Lindberg tryckte in 4-3 på halvvolley och det gulsvarta västkustlaget ledde matchen när det återstod 20 minuter av ordinarie tid.

I den 78:e minuten ersattes Nikola Vasic av Alexander Johansson.

Efter 4-3-målet hade BP svårt att få matchen dit de ville, men i den 82:a minuten kom Wilmer Odefalk till avslut. Mittfältaren kom till slut i en för snäv vinkel för att på allvar hota Andreas Linde i hemmamålet.

BP genomförde ytterligare ett dubbelbyte. I matchminut 86 byttes Leonard Zuta och Eric Björkander in och ersatte Kaare Barslund och Frederik Christensen.

Precis som ifjol reser BP hem efter noll poäng i en underhållande match mot BK Häcken på Bravida Arena. På många sätt visade BP under matchen att de kan hota lag som är tippade högt i tabellen.

Nu väntar Halmstads BK på Örjans Vall. Matchen spelas söndag 21 april kl. 16.30.