Match fylld av målchanser slutade mållös för herrarna

Dåliga vanor återvände för BP när man inte lyckades få hål på IFK Luleå under lördagen. Trots farliga chanser åt båda hållen slutade tillställningen utan mål och lagen fick dela p ...

Dåliga vanor återvände för BP när man inte lyckades få hål på IFK Luleå under lördagen. Trots farliga chanser åt båda hållen slutade tillställningen utan mål och lagen fick dela på poängen. Det mest glädjande med matchen blev istället att Philip Haglund återvände efter en längre skadeperiod och gjorde comeback i sin moderklubb.

Direkt från start skapade BP målchanser och det var Oskar Fallenius som efter bara någon minut var först med att testa Luleås målvakt som stod för en fin räddning. BP:s första 15-20 minuter var deras bästa period under hela matchen och man radade upp målchanser. Oskar Nordlund, hjälten från förra matchen hade ett mycket fint nickläge mitt i straffområdet men nickade bollen ner i marken och den studsade därefter över ribban. Även Alexander Fioretos hade ett skapligt läge på ett inspel från Fallenius man Fioretos fick inte tillräckligt med fart på avslutet. I den andra halvan av den första halvleken spelade Luleå upp sig och BP hade svårare hade kom till lägen. Däremot kändes det fortfarande stabilt defensivt.

Den andra halvleken blev däremot öppnare och BP:s målvakt Alexander Lundin blev tvungen att agera flertalet gånger. Speciellt i slutet av matchen då Lundin stod för en kvalificerad dubbelräddning för att hålla sin nolla. Framåt skapade BP en del chanser där bland annat Albin Linnér hotade på en kontring men Luleås målvakt stod också han för fina räddningar. BP:s bästa chans kom dock när klockan passerat nittio när Jakob Glasberg från höger hittade Alexander Nilsson inne i straffområdet. Men Nilsson lyckades inte heller han överlista hemmalagets burväktare.

I den 65:e minuten blev Philip Haglund inbytt för BP och gjorde därmed sitt första framträdande i sin moderklubb sedan 2009. Haglund som under de senare åren i Allsvenskan spelat ett antal olika positioner intog när han blev inbytt en roll lite bakom Oskar Nordlund på topp. Haglund som varit långtidsskadad kommer troligtvis behöva ett par matcher för att hitta tillbaka till sin gamla fina form men trots det var han som alltid stark i luftrummet och vann dueller i comebacken.

En poäng blev det alltså men BP får ny chans till trepoängare snabbt då man redan på onsdag tar emot IFK Berga hemma på Grimsta med start kl. 19.00.