Märta Säfström och Daniella Famili förlänger med BP

Märta Säfström och Daniella Famili förlänger med BP

0 Share

Märta Säfström och Daniella Famili förlänger med BP

Två viktiga pjäser från årets avancemang stannar kvar i BP. Mittbacken Märta Säfström och den offensiva mittfältaren Daniella Famili har förlängt sina avtal med klubben. Text: ...

Två viktiga pjäser från årets avancemang stannar kvar i BP. Mittbacken Märta Säfström och den offensiva mittfältaren Daniella Famili har förlängt sina avtal med klubben.

Text: Philip Kämpe
Foto: Henke Råssmo

Mittbacken Märta Säfström värvades till BP från IK Uppsala inför årets säsong. I början av året rehabade Märta en skada och när hon väl blev frisk var hon en regelbunden kugge i BP:s mittbackslås. Till slut blev det 21 matcher för Märta i sin debutsäsong för klubben. Nu förlänger Märta sitt avtal med BP och blir kvar även nästa år när BP gör premiär i OBOS Damallsvenskan.

Tekniske mittfältaren Daniella Famili började sin fotbollskarriär i BP innan hon flyttade till Bele Barkarby och AIK för att spendera den mesta tiden av sin ungdomsfotboll. Sommaren 2019 återvände ”Danni” till BP efter collegespel i USA men fick både 2019 och 2020 totalt förstört av skador. Hennes A-lagsdebut i BP kom därför inte förrän i år och när hon väl fick chansen att vara på planen glänste hon. Som BP:s ”10:a” stod hon för kreativiteten i BP:s offensiv när tredjeplatsen i Elitettan vanns. Sammanlagt blev det fyra mål på 21 matcher för BP i årets säsong av Elitettan. Daniella fortsätter nu sin karriär i BP och följer med klubben upp till OBOS Damallsvenskan.

Text: Philip Kämpe
Foto: Henke Råssmo