Marijan Cosic klar för BP

Marijan Cosic klar för BP

Share

Marijan Cosic klar för BP

BP har skrivit ett treårskontrakt med den 24-årige mittfältaren Marijan Cosic som förra säsongen gjorde 18 mål och 13 assist i Ettan Norra för IFK Haninge. Text: Philip KämpeFo ...

BP har skrivit ett treårskontrakt med den 24-årige mittfältaren Marijan Cosic som förra säsongen gjorde 18 mål och 13 assist i Ettan Norra för IFK Haninge.

Text: Philip Kämpe
Foto: Krister Alteros

Den offensiva mittfältaren Marijan Cosic är klar för BP i tre år framöver. Marijan som spelade sin ungdomsfotboll i Djurgården har erfarenhet från elitfotbollen i Sverige. Åren 2016 och 2017 spelade Marijan totalt 41 st matcher för Åtvidabergs FF i Superettan innan han 2018 representerade Arameisk-Syrianska IF i Ettan Norra. Säsongen 2019 var han med och hjälpte IFK Haninge vinna Division 2 Södra Svealand och förra året hjälpte han nykomlingarna Haninge till en fjärdeplats i Ettan Norra. Marijan hade en otroligt produktiv säsong i fjol då han stod för 18 mål, 13 assist och blev nominerad till årets mittfältare i Ettan Norra.

– Vi vet att Marijan kommer att bidra med mycket poäng i och med att han gjorde 18 mål och 13 assist förra säsongen i Haninge. Vi hoppas att han kommer fortsätta på denna höga nivå och dessutom ta ytterligare steg i sin utveckling i BP. Han är i en mycket intressant ålder och det är extremt roligt att Marijan har valt BP framför ett par klubbar i Superettan, säger Peter Kisfaludy, Sportchef Herr.

Välkommen till BP, Marijan!
– Tack så mycket!
Vad var det som lockade med BP som gjorde att du valde klubben?
– BP:s ambitioner och sättet klubben vill spela fotboll tilltalar mig verkligen. Klubben vill mycket och det vill jag med.
Du har ju en fantastisk säsong bakom dig med både mycket mål och assist, är det främst just poäng du hoppas kunna bidra med nästa år på Grimsta?
– Jag hoppas att kunna bidra på alla sätt för att klubben ska vinna varje fotbollsmatch vi spelar och spetsa till med det jag är bra på.
Vilken är din favoritposition på planen?
– Till vänster eller centralt i en offensiv roll.
Vad är din målsättning för säsongen 2021?
– Min målsättning är att vinna varje fotbollsmatch BP spelar.

Alla i BP hälsar Marijan varmt välkommen till klubben.