Marcelo inför IFK Kalmar – “Vi är medvetna om förutsättningarna”
Foto: Erik Bjernulf

Marcelo inför IFK Kalmar – “Vi är medvetna om förutsättningarna”

Share

Marcelo inför IFK Kalmar – “Vi är medvetna om förutsättningarna”

På söndag får BP besök av tabellgrannen IFK Kalmar på Grimsta IP i omgång 22 av OBOS Damallsvenskan. Inför mötet befinner sig BP på negativ kvalplats med 9 inspelade poäng och Kal ...

På söndag får BP besök av tabellgrannen IFK Kalmar på Grimsta IP i omgång 22 av OBOS Damallsvenskan. Inför mötet befinner sig BP på negativ kvalplats med 9 inspelade poäng och Kalmar precis ovanför med 11 poäng. Läs huvudtränaren Marcelos tankar inför mötet.

Foto: Erik Bjernulf

Vad tar ni med er från bortaförlusten mot Häcken?
– Det är väl egentligen sedan några matcher tillbaka som vi börjat hitta mer rätt i många delar av spelet. Tittar vi på matchen mot Djurgården får vi inte till det i första halvlek men kommer ut i den andra och försöker vara problemlösare snarare än problemskapare. De delarna fick vi med oss även mot Häcken med bland annat ett aggressivt försvarsspel där vi går emot bollhållare. De delarna vill jag se att vi tar med oss in även mot Kalmar.

Kalmar är en bekant motståndare, vad är det för lag?
– De hade en ny tränare i fjol, ny tränare i år och är precis som oss nykomlingar. Men något som alltid har stuckit ut med Kalmar är att de alltid varit ett väldigt fysiskt lag. Dels duellspelsmässigt, dels snabba i djupled. Det kan bli en väldigt tuff match, för oss båda. 

Vad kommer bli viktigt för er på söndag?
– Jag tror att det är väldigt viktigt att vi är konsekventa i vårt försvarsspel, konsekventa i vårt anfallsspel och gör det många gånger. För då kommer det att bära frukt, det är min övertygelse. Sen behöver vi bli bättre på att förvalta våra kontringar och speluppbyggnader genom att komma till avslut och göra mål. Där skulle vi behöva få lite bättre utdelning.  

Hur är läget i truppen?
– Vi är medvetna om förutsättningarna. Ser jag till den här träningsveckan och drar paralleller till träningsveckan som vi hade inför AIK-matchen så är det som natt och dag. Det har varit en avslappnad träningsvecka såhär långt med en bra blandning av seriositet och skratt. Vi ligger också i bättre fas kvalitetsmässigt än vad vi gjorde inför till exempel AIK som ju också var en viktig match. Vi har en trygghet i det vi gör och har parerat förlusten mot Häcken på ett mycket bättre sätt än vad vi gjorde efter Linköping.  

Ni har startat med samma elva tre matcher i rad, hur viktig är den kontinuiteten?
– Det finns väl en vikt i det men dem som kommer in och det laget vi avslutar matchen med är lika viktigt. Det är lätt att man kanske stirrar sig blind på vilka elva som startar men jag lägger lika stor vikt i vilka elva som avslutar matchen. För mig är det jätteviktigt att vi förbereder alla spelare och inte bara de elva som startar.

Har du någon hälsning till dem som inte köpt biljett ännu?
– Kom och stötta oss för att fortsätta skriva in oss i historieböckerna. Det är första gången som BP har ett lag i Damallsvenskan och det skulle vara ytterligare en historisk aspekt i att kunna hålla sig kvar. Så kom och backa upp laget.  BP – IFK Kalmar
Grimsta IP, Söndag 2/10 kl. 13.00
Biljett: https://bp.ebiljett.nu/

Vi ses på Grimsta!