Marcelo Fernandez förlänger med BP

Marcelo Fernandez förlänger med BP

Share

Marcelo Fernandez förlänger med BP

BPs huvudtränare Marcelo Fernandez får förtroendet att fortsätta pussla ihop laget inför avancemanget till Elitettan 2019. Kontraktet är skrivet över de kommande två säsongerna, vi ...

BPs huvudtränare Marcelo Fernandez får förtroendet att fortsätta pussla ihop laget inför avancemanget till Elitettan 2019. Kontraktet är skrivet över de kommande två säsongerna, vilket gör att vi får se Fernandez på Grimsta åtminstone över säsongen 2020.
– Det var självklart att förlänga med Marcelo, berättar Staffan Jacobsson, Sportchef.

Text: Peter Appelquist
Foto: Henke Råssmo

Med två säsonger i benen, med dubbla seriesegrar, var valet lätt – Marcelo Fernandez fortsätter som huvudtränare för BP som efter kvalsegern mot IK Rössö har påbörjat förberedelserna inför Elitettan 2019.
– Givetvis jätteroligt och hedrande, säger Marcelo till hemsidan.
– Staffan aviserade redan i somras att en förlängning var aktuell och det var ömsesidigt.

Spel i Elitettan innebär många resor jämfört med Division Ett Södra Svealand. Resor till Kalix, Skellefteå, Skåne och Blekinge står på listan över planerade resmål, något som Marcela Fernandez ser fram emot.
– Superhärligt, jag har faktiskt saknat det. Jag ser fram emot att åka iväg med laget, man kommer lite närmre.

Elitettan-kontraktet är helt färskt och bygget har precis inletts. Sportchef och Huvudtränare fortsätter och nästa steg är att se över hela verksamheten och planera för en så bra säsong som möjlig 2019.
– Vi som förening har alla förutsättningar att göra en bra säsong, men vi ska komma ihåg att föreningen bara varit uppe på den här nivån två gånger tidigare. Vi kommer att gå ut med en tydligare målsättning när vi närmar oss.