Manuel Lindberg ny klubbdirektör i BP

Manuel Lindberg ny klubbdirektör i BP

Share

Manuel Lindberg ny klubbdirektör i BP

​Manuel Lindberg (45) har rekryterats som ny klubbdirektör i BP, efter en systematisk rekryteringsprocess som har bedrivits sedan i våras. En central del för uppdraget som klubbdi ...

Manuel Lindberg (45) har rekryterats som ny klubbdirektör i BP, efter en systematisk rekryteringsprocess som har bedrivits sedan i våras. En central del för uppdraget som klubbdirektör har varit en kravprofil med förmågan att leda hela vår stora fotbollsverksamhet, och samtidigt utveckla föreningen till att ta nästa steg och långsiktigt bygga BP för framtiden i våra ambitioner att uppnå de strategiska målen. Manuel, med lång erfarenhet i ledande befattningar och som VD, kommer närmast från positionen som VD för Touristry Group (Red City Buses, Tours & Tickets och Skärgårdsrederiet), och tillträder sin befattning preliminärt den 15 oktober 2019.

– I Manuel får vi bland många viktiga egenskaper en klubbdirektör med ett tydligt ledarskap, en stor erfarenhet av och stark förankring inom både idrotten och fotbollen, både som ledare och utövare, kommersiell erfarenhet med affärsutveckling genom flera ledande befattningar i näringslivet, och samtidigt relevant erfarenhet från flera förtroendeuppdrag, säger Fredrik Bergholm, styrelseordförande
​- Manuel står för ett modernt, kommunikativt och utåtriktat ledarskap med hög social kompetens, vilket är nödvändigt för en ”hybridorganisation” som vår och för att skapa nya affärsrelationer.
​- Vidare har Manuel en gedigen bakgrund avseende digitalisering av affärsprocesser, rekrytering och utveckling av team och individer, samt har verkat i många miljöer som ger vana att hantera komplexa frågor i miljöer med högt tryck. Sammantaget får vi med Manuel som klubbdirektör en ansvarsfull och engagerad ledare och lagbyggare med ett stort fotbollsintresse och med förmågan att bidra med mycket positiv energi.

Positionen som klubbdirektör innebär det yttersta ansvaret för den totala verksamheten inklusive BPs Sportkontor, där klubbdirektören rapporterar direkt till och är adjungerad i styrelsen. Klubbdirektören är BPs talesperson i operativa frågor och ser i ansvaret för hela den stora organisationen till att den verkar så effektivt som möjligt och att samtliga lag, medlemmar och verksamheten som helhet, får det stöd de behöver. Klubbdirektören ansvarar för den växande verksamheten och för att fortsatt utveckla densamma såväl sportsligt som ideellt och kommersiellt.
​- Under alla mina år inom näringslivet, idrottspolitiken och som ungdomsledare för mina egna döttrars lag så har drömmen alltid varit att en dag få möjligheten att arbeta heltid inom idrotten, säger Manuel Lindberg, tillträdande klubbdirektör.
​- Att få ett av Sveriges mest intressanta fotbollsjobb hos BP innebär därmed att denna dröm nu går i uppfyllelse. Jag känner mig väl förberedd och längtar efter att få komma igång med mitt uppdrag.

– Jag är överväldigad över hur många kompetenta och erfarna ledare som har sökt jobbet. Det har varit en oerhört intressant rekryteringsprocess, och framförallt ett kvitto på att vi som klubb har en unikt stark position på Sveriges fotbollskarta, säger Fredrik Bergholm.

Varmt välkommen till BP!

Novare Executive Search har biträtt i rekryteringsprocessen.

Vid frågor, kontakta:
​Fredrik Bergholm, styrelseordförande, 070-558 25 53
​Manuel Lindberg, tillträdande klubbdirektör, 076-881 95 32