Mängder av chanser, men BP kammade noll mot Norrköping
Foto: Erik Bjernulf

Mängder av chanser, men BP kammade noll mot Norrköping

Share

Mängder av chanser, men BP kammade noll mot Norrköping

Disciplinerat, tydligt och målinriktat, men målen uteblev. BP skapade och skapade, men bollen ville inte in för rödsvart. Norrköping tog vara på en retur en kvart in i andra halvle ...

Disciplinerat, tydligt och målinriktat, men målen uteblev. BP skapade och skapade, men bollen ville inte in för rödsvart. Norrköping tog vara på en retur en kvart in i andra halvlek, satte matchens enda mål och får med sig tre poäng från Grimsta.

Text: Peter Appelquist
Foto: Erik Bjernulf

BP är i behov av poäng och mot ett guldjagande IFK Norrköping kopplades de defensiva instruktionerna på direkt och BPs försvar höll tätt. Följsamt och konkret blev det gång efter annan och Norrköping fick nöja sig med att testa skott från distans. BP låg på kontring och kom till chanser, bland när Jack Lahne och Tim Söderström samarbetar, där den senares avslut smiter tätt utanför. En stabil och jämn första halvlek där BP har mersmak.

I andra halvlek sätter BP full fart på sina omställningar och Jack Lahne rundar backar och målvakt flera gånger, men lyckas inte komma till avslut. Tim Söderström är nära att komma fri, men passningen kommer på hälen istället för insidan av foten. Istället ska Norrköping ta ledningen efter att David Moberg Karlsson prickat stolpen och returen hamnat i gapet på Gudmundur Thorarinsson, skottet är inte islänningens hårdaste, men retligt nog tar den i stolpen och landar i målet bakom Nikola Petric.

BP slås inte ner av baklängesmålet, istället tuggar man vidare och skapar, skapar, skapar. Några enkla misstag görs, men BP är väl värda att kvittera i matchen.

Det vill sig dock inte och med två matcher kvar att spela är enda målet att ta sig förbi Dalkurd och knipa kvalplatsen för att fortsätta jakten på nytt kontrakt i Allsvenskan 2019. Först ut: IF Elfsborg på bortaplan måndag 5 november 19.00.

Allsvenskan
BP – IFK Norrköping
0-1 (0-0)
Mål: IFKN: Gudmundur Thorarinsson
Varningar: IFKN: Andreas Johansson

BPs lag: Nikola Petric – Johan Falkmar, Martin Rauschenberg, Erik Figueroa, Fritiof Björkén – Gustav Sandberg Magnusson, Philip Hellquist (Maikel, 83), Markus Gustafsson – Christopher Brandeborn (Petar Petrovic, 83), Jack Lahne, Tim Söderström (Eric Johana Omondi, 69)