”Målvakten lägger sig tidigt, så jag lägger bara bollen till vänster om honom” Aron Sandén efter första seniormålet

”Målvakten lägger sig tidigt, så jag lägger bara bollen till vänster om honom” Aron Sandén efter första seniormålet

Share

”Målvakten lägger sig tidigt, så jag lägger bara bollen till vänster om honom” Aron Sandén efter första seniormålet

Det var ungdomarna som vände till seger i herrlagets första match 2019. Efter underläge i halvtid vände BP på matchen och vann med 2-1. Siste målskytt blev Aron Sandén, som i match ...

Det var ungdomarna som vände till seger i herrlagets första match 2019. Efter underläge i halvtid vände BP på matchen och vann med 2-1. Siste målskytt blev Aron Sandén, som i matchens absoluta slutminuter petade in 2-1 och säkrade segern för BP.
– Oskar (Fallenius) driver in från höger, sen bryts bollen, sen är det lite huller om buller och plötsligt får jag bollen framför mål, jag ser att målvakten lägger sig ner ganska tidigt, så jag lägger bara bollen till vänster om honom, beskriver målskytten själv sitt mål, det första i seniorlaget.

Text: Peter Appelquist
Foto: Erik Bjernulf

Aron Sandén stod under hösten 2018 för en imponerade prestation med att stänka in 10 mål i U19 Allsvenskans slutspelsserie. När herrarna startade upp försäsongen var Sandén med och tränade under första passet och till första träningsmatchen var han uttagen och fick starta den andra halvleken.
– Jag var lite smått nervös inför matchen, första matchen för säsongen och första med a-laget för mig, så det känns otroligt bra att det avslutades på ett så bra sätt, säger Sandén till hemsidan.
– Jättebra för självförtroendet, så nu är det bara gasa vidare. Jag har lång väg kvar att gå.

Sandén var en av många spelare som närmast kommer från U-truppen som fick chansen i matchen mot Sollentuna, flera vill visa upp sig för seniortränarna och vara näst på tur att ta klivet från akademin in i seniorspel.
– Det kändes att vi unga spelare kom in med mycket energi, vi har mycket att ge på det sättet.

10 mål under hösten i U19 och nu mål i första matchen med seniorlaget, är det kanske en målskytt av rang, som borde ligga högst upp i planen vi ser, eller trivs han bättre i en lite släpande roll?
– Många av mina mål kommer nog från att jag kommer lite bakifrån, eller kommer i överlapp, så jag tror nog att ytter eller släpande är min position trots allt, avslutar Sandén intervjun med ett leende.

Se målet i spelaren nedan

Läs mer

Seger i första träningsmatchen efter vändning

Bonnah