Mållöst möte med Örebro Syrianska

Tolv raka segrar i Ettan Norra kom BP upp i. Men på lördagen bröts segersviten när herrlaget kryssade med Örebro Syrianska i en match utan mål. Text: Philip KämpeFoto: Erik Bje ...

BP har ångat på i Ettan Norra denna säsong och skapat sig lite utrymme i toppen av tabellen. Under hösten har laget radat upp segrar men borta mot Örebro Syrianska IF blev det bara 0-0. Det var första gången sedan 8:e maj som BP inte tog en trepoängare.

Matchen saknade de riktigt heta målchanser men BP hade ett antal halvchanser under matchens gång. I den första halvleken var Samuel Leach Holm nära efter 22 minuter men hans avslut från en snäv vinkel gick rakt på målvakten. Nära blev det också på ett inlägg från vänster men bollen nickades undan på mållinjen av en hemmaförsvarare.

Annars hade både lagen varsin boll i nät under de första 45. Örebro Syrianska fick i början av matchen ett mål bortdömt för offside medan Marijan Cosic i halvlekens slutminuter blev avblåst för att ha stått för nära muren på en frispark innan han sparkade in bollen.

Den andra halvleken fortsatte med att BP skapade halvchanser och trots en forcering mot slutet lyckades inte BP spräcka nollan. Närmast kom Gustav Sandberg-Magnusson som på ett inspel från höger tyvärr prickade målvakten som kunde göra en benparad.

En ny hållen nolla får ses som positivt och BP är fortsatt obesegrade i serien. Nästa helg väntar en ny bortamatch, då mot Hudiksvalls FF.

Örebro Syrianska IF – BP
0-0 (0-0)

BP:s laguppställning
Olsson – Sögaard, Frej, Suljic, Falkeborn (Helg) – Ceesay – Jelassi (Seger), Leach Holm (Zlotnik), Sandberg-Magnusson, Cosic – Deprem (Kanga)