Mållöst mot Sirius

Mållöst mot Sirius

Share

Mållöst mot Sirius

BP skapade chanser, Sirius hade en i stolpen, men inget av lagen gjorde mål när BP och IK Sirius träningsspelade på Grimsta. 0-0 med mersmak för BP, särskilt sett till första halv ...

BP skapade chanser, Sirius hade en i stolpen, men inget av lagen gjorde mål när BP och IK Sirius träningsspelade på Grimsta. 0-0 med mersmak för BP, särskilt sett till första halvlek.

Två lag som möttes även förra året, men till den här säsongen med sikte på olika divisioner. Sirius med planer att utöka tiden i Allsvenskan och BP med Superettan för ögonen.

Det skulle bli en jämn match med ett högt tempo, uppvridet av BP som verkligen var laddat för dagen. Bollen färdades fort och BP kom till lägen. Först ut var Alexander Nilsson som snappade upp ett felpass från Abdul Razak, men avslutet från Nilsson smet utanför stolpen.

BP har sedan spelet, men Sirius är inte det minsta oävet och krigar på samt kommer i några hotande omställningar. Rasmus Emanuelsson i BP-målet hade dock relativt lite att göra för dagen.

I andra halvlek får BP ett gyllene läge direkt. Ett snabbt anfall landar i att Eric Johana Omondi serverar Gustav Sandberg Magnusson ett helt fritt läge centralt i straffområdet. GSM får dock ingen som helst ren träff på bollen som seglar över målet.

Efter den chansen är det Sirius som växlar upp och tar över mer av spelet. En mängd byten ger ett lägre tempo i matchen som blir relativt sönderryckt.

Under sista halvtimmen är det Sirius som är närmast ett segermål, särskilt Stefano Vecchia som har ett avslut i ribban efter att Rasmus Emanuelsson parerat med fingertopparna. Emanuelsson får sedan avstyra ytterligare två lägen, men är säker dagen till ära.

Mållöst på Grimsta och för BP återstår en träningsmatch innan premiären. Nästa söndag, 24 mars 13.00, spelar BP mot AIK på Friends Arena i genrepet.

Träningsmatch
BP – IK Sirius
0-0 (0-0)
Varningar: BP: Marcus Hansson, Ali Suljic IKS: Jesper Arvidsson, Abdul Razak

BPs lag: Rasmus Emanuelsson – Fritiof Björkén, Ali Suljic (Samuel Svenlén, 65), Oscar Pehrsson, Billy Nordström – Gustav Sandberg Magnusson, Adam Gradén, Marcus Hansson – Alexander Nilsson (Aron Sandén, 87), Eric Johana Omondi (Ahmed Bonnah, 87), Albin Linnér (Johan Falkmar, 71)