Målkungarna fortsätter leverera när BP vann igen

Segertåget rullar vidare för herrarna som tog sjunde raka segern mot Assyriska FF. En godkänd insats resulterade i en 0-2-seger där Omar Faraj och Marijan Cosic gjorde målen. T ...

Här kan du se fler bilder från matchen

Ett formstarkt BP gästade på söndagen Södertälje Fotbollsarena för match mot Assyriska FF. Med sex raka segrar i ryggen tog BP direkt kommandot i matchen. Första läget tillföll Jardell Kanga som kom fri efter en fin skarvning från Omar Faraj. Men precis när avslutet skulle komma fick Jardell en liten knuff vilket gjorde att skottet från Jardell gick mitt på hemmalagets målvakt.

Ledningsmålet dröjde dock inte länge. Som så många gånger förut fick Omar Faraj bollen felvänd i straffområdet. Med en försvarare i ryggen vände han upp och sköt in 0-1 via målvakten.

Omar var även nära att göra 0-2 när Ali Suljic nickade ned bollen till Omar. Men avslutet på halvvolley prickade en ovetande målvakt i huvudet.

Assyriska hade under den första halvleken endast ett bra läge; ett skott från cirka 30 minuter som tvingade Jonas Olsson till en högklassig räddning.

Den andra halvleken började på bästa sätt för BP. Samuel Leach Holm skickade iväg en riktig smörpassning till Marijan Cosic som frispelade kyligt kunde slå in 0-2. Marijan står nu på 10 mål denna säsong.

Resten av halvleken spelades i lågt tempo där BP kontrollerade tillställningen. Att fler mål inte gjordes i matchen handlade framförallt om oskärpa i avsluten från BP.

Men alla vinster är lika mycket värda och BP håller nollan igen. Segersviten för herrarna är nu uppe i sju matcher. Nästa match är borta mot Gefle IF den 3/7 kl. 16:00.

– En helt okej insats, där vi stundtals dominerar utan att få pricken över i:et. Defensivt en bra match, men offensivt kunde vi ha större tålamod och komma till fler chanser. Men vi tar med oss en bra laginsats och tre poäng till Grimsta, säger Martin Falkeborn.