Maggie Smither klar för BP

Maggie Smither klar för BP

Share

Maggie Smither klar för BP

Den amerikanska målvakten Maggie Smither, 23, skriver på för BP. Hon spelade senast på Island för Grotta Seltjarnarnes. Maggie Smither är född och uppvuxen i Sioux Falls i den ...

Den amerikanska målvakten Maggie Smither, 23, skriver på för BP. Hon spelade senast på Island för Grotta Seltjarnarnes.

Maggie Smither är född och uppvuxen i Sioux Falls i den amerikanska delstaten South Dakota. I USA representerade hon hemmaskolan South Dakota State University under hennes collegeår. Hon spelade där i fem år och innehar skolrekordet för antal räddningar (298), hållna nollor (32) och vinster för en målvakt (44) på hennes 78 matcher för skolan. Efter college flyttade hon inför förra säsongen till Island och Gratta Seltjarnarnes i den isländska andra divisionen. Där blev hon 2021 utsedd till årets spelare i klubben.

Nu har Maggie anlänt till Grimsta och BP.

– Det känns bra, jag känner mig väldigt taggad på att få sätta igång med laget, tjejerna, att börja träna och spela försäsongsmatcher, säger Maggie Smither.

Se en längre intervju med Maggie på vår Youtubekanal ”BP Media”.

– Maggie är en ambitiös målvakt som vill mycket med sin karriär. Hon är dessutom duktig på att utnyttja sin storlek. Jag har tror att BP och Maggie kommer passa varandra väldigt bra, säger Staffan Jacobsson, Sportchef Dam.

Text & bild: Philip Kämpe