Ludwig Malachowski Thorell lämnar BP

Ludwig Malachowski Thorell lämnar BP

Share

Ludwig Malachowski Thorell lämnar BP

Mittfältaren Ludwig Malachowski Thorell lämnar BP för spel med AFC Eskilstuna i Superettan. Efter många år i föreningen, där han tagit sig hela vägen genom akademin till spel i se ...

Mittfältaren Ludwig Malachowski Thorell lämnar BP för spel med AFC Eskilstuna i Superettan. Efter många år i föreningen, där han tagit sig hela vägen genom akademin till spel i seniorlaget fortsätter nu karriären i en annan förening.

Ludwig Małachowski Thorell började i BP redan vid 5-6 års ålder och efter knatteskolan hamnade ”Ludde” i BP:s akademiverksamhet och vad som blev ett mycket framgångsrikt BP P05-1. Med sitt BP P05-1 vann Ludde bland annat Gothia Cup två gånger och tog guld i Lomma som ses som SM för 13-åringar. 

Efter framgångarna med BP P05-1 fortsatte Luddes resa i BP:s Herr-U och 2020 blev det ett SM-guld för Ludde med BP:s P16. Ludde startade på mitten när BP slog BK Häcken med 4-1 i finalen. 

Sportchef Philip Berglund om flytten.
– Vi är glada för Luddes skull att vi hittat en lösning med AFC. Han är i en ålder då speltid är en viktig del i hans utveckling och tyvärr har det inte blivit så mycket som han hoppats på hos oss. Nu tar han steget vidare och vi kommer att följa honom nära och hålla kontakten framöver.