Ludwig Małachowski Thorell flyttas upp till A-laget

Ludwig Małachowski Thorell flyttas upp till A-laget

Share

Ludwig Małachowski Thorell flyttas upp till A-laget

Från knatteskola till A-laget, 16-årige Ludwig Małachowski Thorell blir nästa BP-fostrade spelare att fullfölja hela BP-resan upp till klubbens herrlag då han inför nästa år flytt ...

Från knatteskola till A-laget, 16-årige Ludwig Małachowski Thorell blir nästa BP-fostrade spelare att fullfölja hela BP-resan upp till klubbens herrlag då han inför nästa år flyttas upp.

Den 16-årige (2005) offensiva mittfältaren Ludwig Małachowski Thorell flyttas upp till BP:s A-lag efter att under 2021 producerat framstående prestationer i BP:s Herr-U. Dessutom har ”Ludde” i år startat flera EM-kvalmatcher för Sveriges P05-landslag. Ludwig har redan ett befintligt kontrakt med klubben, han har således inte skrivit på ett nytt avtal utan hans nuvarande avtal har uppgraderats till ett A-lagskontrakt.

– Det känns förstås väldigt kul och det är en dröm som går i uppfyllelse. Hela mitt fotbollsliv har varit i BP:s akademi. Jag har haft tur och nu är jag både på slutstationen men allt har också bara börjat, så är känslan, säger Ludwig Małachowski Thorell.

Ludwig Małachowski Thorell började i BP redan vid 5-6 års ålder och efter knatteskolan hamnade ”Ludde” i BP:s akademiverksamhet och vad som blev ett mycket framgångsrikt BP P05-1. Med sitt BP P05-1 vann ”Ludde” bland annat Gothia Cup två gånger och tog guld i Lomma som ses som SM för 13-åringar.

– Jag började i BP när jag var 5-6 år gammal, innan knatteskolan faktiskt. Jag har haft flera fantastiska tränare som utbildat mig och gett mig förtroende. Mina lagkamrater har också varit jättebra och vi vann typ allt i Sverige och gick också långt utomlands. Allt det har BP betytt för mig och mina bästa minnen är nog gulden i Gothia, säger ”Ludde”.

Efter framgångarna med BP P05-1 fortsatte ”Luddes” resa i BP:s Herr-U och 2020 blev det ett SM-guld för ”Ludde” med BP:s P16. ”Ludde” startade på mitten när BP slog BK Häcken med 4-1 i finalen. År 2021 har ”Ludde” fått spela både i BP:s P19 och P17. Både ute på en kant och mer centralt på banan har ”Ludde” skapat oreda i motståndarnas försvar. I P19 gjorde han i år 9 matcher och 1 mål medan han i P17 stod för 7 mål på 11 matcher.

– Jag kan spela på olika positioner men ser mig mest som spelfördelare. Mina styrkor ligger där tror jag, i passningsspelet, att kombinera, teknik och kvickhet. Min förebild i BP:s A-lag när jag var liten var Junior, säger ”Ludde”.

Från och med årsskiftet kommer Ludwig nu att tillhöra BP:s A-lag.

– Jag vill lära mig så mycket jag kan och utvecklas så fort det går men också bidra på träningarna och jobba stenhårt för laget på det sättet. Och sedan hoppas jag att jag lyckas förtjäna chansen att spela, säger Ludwig Małachowski Thorell.

BP:s Sportchef Herr, Peter Kisfaludy om Ludwig Małachowski Thorell:

– ”Ludde” har det där lilla extra när man pratar om teknik och spelförståelse, säger Peter Kisfaludy, Sportchef Herr.

Text: Philip Kämpe
Foto: Sedin Bild