Lucas Bergvall flyttas upp till herrlaget
Foto: Erik Bjernulf

Lucas Bergvall flyttas upp till herrlaget

Share

Lucas Bergvall flyttas upp till herrlaget

Den talangfulle Lucas Bergvall, född 2006, tar klivet upp från P19-truppen och blir från och med idag, 15 juli, en permanent del av herrtruppen. – Han har alltid legat långt ...

Den talangfulle Lucas Bergvall, född 2006, tar klivet upp från P19-truppen och blir från och med idag, 15 juli, en permanent del av herrtruppen.
– Han har alltid legat långt fram för sin ålder och vi tycker att han är mogen att flyttas upp nu, säger Peter Kisfaludy, sportchef herr.

Lucas Bergvall har varit del av vår akademi sedan åtta års ålder och har av många klassats som en av de största talangerna i sin ålderskull. Från sin mittfältsposition nyttjar han sin teknik och spelskicklighet för att sätta tonen i matchen enligt BP-mallen.
– Jag har själv tränat Lucas som barn och kunnat följa hans utveckling nära. Han är van att möta starkt motstånd och har nästan alltid spelat mot äldre. Ett exempel är att han är startspelare i P19 Allsvenskan som 16-åring, säger Peter Kisfaludy.
– Han har alltid legat långt fram i sin utveckling och nu har han tagit ytterligare steg. Det gör att vi anser att han är redo och mogen för att flyttas upp permanent.

Bergvall har sedan tidigare ett avtal med BP som gäller över säsongen 2023.

Debuten i herrtruppen har redan skett. 21 november 2021, i sista omgången av Ettan Norra byttes Bergvall in i minut 83 då han ersatte Monir Jelassi när vi vann mot Piteå IF med 3-1.

Lucas kommer att bära tröjnummer 26 under säsongen 2022.

Lucas Bergvall
Född: 2 februari 2006 (16 år)
Längd: 186cm
Matcher i Herr: 1

Herrlagets nästa match spelas tisdag 19 juli 19.00 mot Örgryte IS på Gamla Ullevi i Göteborg. Nästa hemmamatch spelas 24 juli 13.00 då Norrby IF gästar Grimsta IP.