Louise Schillgard ny akademichef för flickakademin 

Louise Schillgard ny akademichef för flickakademin 

Share

Louise Schillgard ny akademichef för flickakademin 

Det sker en förändring på kontoret vid Grimsta IP. Efter att ha verkat som akademichef för vår flickakademi under 2021 och 2022 så väljer Jackie Bachteler att lämna sin roll. Ny a ...

Det sker en förändring på kontoret vid Grimsta IP. Efter att ha verkat som akademichef för vår flickakademi under 2021 och 2022 så väljer Jackie Bachteler att lämna sin roll. Ny akademichef flick från 1 december blir BP-fostrade Louise Schillgard.

Jackie Bachteler, berättar:

– Det har varit fantastiskt kul och lärorikt att verka som akademichef och sportchef för flicklagen under dessa två år. Det har inte varit ett lätt beslut, vi har tagit otroligt många steg tillsammans. Det finns enormt potential hos så många och det har varit en ära att vara en del av spelarnas, tränarnas, lagens och BP:s utveckling. Jag är stolt över arbetet vi har gjort tillsammans och ser fram emot att följa utvecklingen framåt.

– Jag är jätteglad och trygg i att lämna över arbetat med flickakademin vidare till Louise Schillgard, jag har känt och jobbat med ”Lollo” i många år och vi delar sätt att se på flickfotbollens utveckling. Min förhoppning är att strukturen och fröna som har planterats ska fortsätta växa till nya höjder och fortsätta att vara en av de bästa flickakademierna i Skandinavien under Lollos ledarskap.

Peter Kleve, klubbdirektör IF Brommapojkarna berättar:

– Efter att Jackie meddelade mig att hon vill lämna sin roll som akademichef, så har jag och Jackie skött processen att tillsätta en ny akademichef. Vi är både jätteglada och nöjda att nu kunna meddela att Louise Schillgard tar över rollen som akademichef.

– I Louise får vi en engagerade, vass och kunnig akademichef. Det ska bli väldigt kul att följa Louise i jobbet att tillsammans med Staffan Jacobsson fostra ännu fler flickspelare till vårt damlag.

Louise Schillgard, fd Fors, har en framgångsrik karriär både som fotbollsspelare och ledare. Som spelare mäktade hon med 23 A-landskamper, proffssejourer i Australien, USA, Spanien och i klassiska Liverpool. Som ledare har Louise framgångsrikt verkat som akademichef och sportchef i Sollentuna dam senaste åren.

– Efter fyra säsonger i Sollentuna FK som sportchef för dam/flick var det nu dags för mig att ta nästa steg i min karriär och få möjligheten att arbeta i en elitklubb.

– Jag har själv spelat i BP i två omgångar, både som ungdomsspelare och som futsalspelare efter karriären. På så sätt känner jag till klubben väl vilket gjorde valet lätt.

– Det ska bli inspirerande att få fortsätta det arbete som Jackie och tränarna har påbörjat. Jag och Jackie har känt varandra länge och vi delar syn på flickfotbollens utvecklingsområden. Det ska också bli kul att tillsammans med damlagets sportchef Staffan, som jag känner sen tidigare, få jobba mot gemensamma mål för dam och flick.

– Jag längtar till december då jag får komma igång och träffa alla spelare, ledare och arbetskollegor.

Välkommen tillbaka, Louise Schillgard!

Vid frågor:
Peter Kleve, klubbdirektör, peter.kleve@bpfotboll.se