Line Wessman och Tuva Norell skriver A-lagskontrakt

Line Wessman och Tuva Norell skriver A-lagskontrakt

Share

Line Wessman och Tuva Norell skriver A-lagskontrakt

Den 16-åriga duon Line Wessman och Tuva Norell skriver på sina första kontrakt med BP. Line Wessman och Tuva Norell har båda ett 2021 bakom sig med goda minnen. Både Line och T ...

Den 16-åriga duon Line Wessman och Tuva Norell skriver på sina första kontrakt med BP.

Line Wessman och Tuva Norell har båda ett 2021 bakom sig med goda minnen. Både Line och Tuva har under året gjort flertalet landskamper för Sveriges F16/05-landslag. Hemma i BP var båda nyckelspelare i F17 som tog SM-guld. Bägge var också regelbundna pjäser i BP:s F19 som tog SM-silver.

Nu har duon nått nästa milstolpe i karriären då de skrivit på sina första A-lagskontrakt med BP. Under 2022 kommer duon regelbundet träna med Damlaget men kommer under året även fortsatt att matchas och träna med F19.

Anfallaren Line Wessman hann dessutom under 2021 göra A-lagsdebut när hon startade i Svenska Cupen-segern mot AIK. Line var lagkapten för BP:s guldvinnande F17-lag och gjorde under säsongen 12 mål på 12 matcher i F17 Allsvenskan (serie + slutspel). I Svenska Spel F19 fortsatte Line att hitta målet och nätade 8 gånger på 7 matcher (serie + slutspel). Line gjorde även 6 mål på 8 matcher för F16-landslaget.

– Det känns jättekul att få nya utmaningar och att få fortsätta min utveckling i BP, klubben där jag spelat hela mitt liv, säger Line Wessman.

Försvaren Tuva Norell har under året visat sin mångfald som spelare då hon fått spela samtliga positioner i en backlinje och gjort det med bravur. I grunden en mittback såg hon till BP:s F17 höll nollan i SM-finalen när hon styrde från mitten. I F19 startade hon bägge slutspelsmatcherna som vänsterback. Tuva noterades även för 4 landskamper under 2021.

– Det känns superkul att skriva kontrakt med BP och det känns motiverande att klubben vill satsa på mig, säger Tuva Norell.

– Line kan göra mål med båda fötterna och huvudet. Hon har fin teknik och håller bollen när fötterna och är mycket bra på att ”gömma bollen” i det felvända spelet. Tuva är en spelskicklig och följsam back som kan användas på alla positioner i backlinjen. Hon läser av spelet på ett moget sätt trots sin ålder. Det ska bli spännande att följa deras utveckling kommande åren. Jag hoppas även att detta kan sporra våra akademispelare att jobba ännu hårdare i träning och match. För Wessman och Norell har tränat hårt, säger Staffan Jacobsson, Sportchef Dam.