Landslagskollen mars 2018

Landslagskollen mars 2018

Share

Landslagskollen mars 2018

Flera landslagsspelare är igång under mars månad i olika trupper. I den här artikeln samlar vi alla spelare med stark BP-koppling för att påminna oss själva hur det går för flickor ...

Flera landslagsspelare är igång under mars månad i olika trupper. I den här artikeln samlar vi alla spelare med stark BP-koppling för att påminna oss själva hur det går för flickorna och pojkarna som tagit sig fram.

Herr
Herrlandslaget förbereder sig inför sommarens VM-slutspel i Ryssland. I mars väntar träningsmatcher mot Chile och Rumänien. Till de två matcherna är BP-fostrade Kristoffer Nordfeldt, Ludwig Augustinsson och John Guidetti kallade. Albin Ekdal är skadad, men är en stadig del av landslaget.

Herr Kenya
Eric Johana Omondi och David Ochieng har båda kallats till dubbla träningsmatcher med det kenyanska landslaget. Lördag 24 mars väntar match mot Komorerna och tre dagar senare väntar match mot Centralafrikanska Republiken. Matcherna spelas i Marrakech i Marocko.

Herr Gabon
BP-fostrade Serge-Junior Martinsson Ngouali är kallad till Gabons landslag som spelar träningsmatch mot Thailand på bortaplan torsdag 22 mars.

Herr Chile
Miiko Albornoz är med i Chiles trupp som bland annat möter Sverige på Friends Arena lördag 24 mars.

U23 Dam
BP-fostrade Amanda Nildén har kallats till U23-landslaget som spelar turnering i La Manga 3-10 april. I gruppen möter Sverige USA, Frankrike och Kina.

U21 Herr
Tidigare BP-spelarna Jonathan Augustinsson och Joel Asoro EM-kvalar mot Turkiet och Cypern i slutet av mars. Felix Beijmo har kallats in som ersättare och ansluter även han till truppen.

U19 Herr
P99 spelar den sista kvalrundan inför sommarens EM-slutspel. I truppen har fem tidigare BP-spelare kallats. Victor Fors, Joseph Colley, Dejan Kulusevski och Lucas Browning Lagerfeldt är kallade för att ta Sverige till EM i mötena med Rumänien, Ukraina och Serbien.

U18 Herr
Pojkarna födda 2000 samlas på Bosön 19-22 mars för att större läger. Nuvarande BP-spelare i truppen är Ahmed Bonnah, Gabriel Krstic, Adam Groundstroem, Markos Issa. Tidigare BP-spelare är Hampus Finndell, Mark Georgos och Matteo Catenacci.

U17 Herr
Jack Lahne, Fredrik Hammar och Kristoffer Westerberg är med i truppen som just nu spelar avgörande kvalmatcher inför sommarens fotbolls-EM. Mot Kroatien blev det 0-0 som följdes upp med seger, 1-0, mot Belgien. I sista omgången spelades match mot Cypern. 0-0 i den matchen var tillräckligt för att Sverige skulel knipa gruppspegern i kvalgruppen och därmed en plats i sommarens U17-EM i England.

U16 Future Team Herr
Förbundets satsning på s.k. Future Team fortsätter och 6-8 mars var flera BP-spelare kallade till samling på Bosön. Paulos Abraham, Alper Demirol, Zeidane Inoussa, Daniel Svensson och August Westerholm deltog alla på samlingen och fick känna på landslagssamling.

Estland U18 Herr
Kristoffer Grauberg Lepik har kallats till läger med Estniska U18-landslaget som samlas 19-22 mars för träningar och matcher mot finska seniorlag.