Landslagskallelser – mars

Landslagskallelser – mars

Share

Landslagskallelser – mars

I texten nedan sammanställs alla BP-spelare och BP-fostrade spelare som fått en kallelse till en landslagssamling i mars månad. Listan uppdateras löpande. Herrlandslaget:Sverig ...

I texten nedan sammanställs alla BP-spelare och BP-fostrade spelare som fått en kallelse till en landslagssamling i mars månad. Listan uppdateras löpande.

Herrlandslaget:
Sverige spelar avgörande VM-playoff och förbundskapten Janne Andersson har kallat 25 spelare till matchen mot Tjeckien den 24 mars. Hela sex stycken BP-fostrade spelare är med i truppen; Kristoffer Nordfeldt, Ludwig Augustinsson, Carl Starfelt, Albin Ekdal, Jesper Karlström och Dejan Kulusevski.

U21:
Sveriges U21-landslag fortsätter sitt EM-kval mot Irland den 29 mars i Borås. I truppen har tre spelare fostrats i BP, det är; Daniel Svensson, Paulos Abraham och Hampus Finndell.

F19/03:
BP:s Emilia Bengtsson har kallats till svenska F19-landslagets EM-kval i början av april. Kvalet spelas i Borås och Sverige ställs mot Danmark, Kroatien och Polen.

P18/04:
Sveriges P04-landslag har till mars månad kallat två trupper. Den ena truppen åker till Marbella den 22 mars för match mot England och med är BP:s Wilmer Odefalk. Även före detta BP-spelaren Jonas Rouhi är med i truppen. Sedan har P04-landslaget även en samling på Bosön 7-10 mars. I den truppen är BP:s Otega Ekperuoh, Theo Bergvall och Richie Omorowa alla kallade.

F17/05:
Line Wessman är med på svenska F05-landslagets samling den 28/2 för att därefter resa ned till Spanien och spela två landskamper under de första dagarna i mars mot Belgien och Kanada eller Polen.
Uppdaterat: Förbundskapten Lovisa Delby har tagit ut truppen till kommande EM-kval. BP har två spelare kallade i truppen; Tuva Norell och Line Wessman. EM-kvalet spelas i Norge, för motståndet står Norge, Rumänien och Serbien. Kvalet hålls 24-30 mars.

P17/05:
Sveriges P17-landslag har kallat en 21-mannatrupp till kommande EM-kvalets Elite Round. Fem BP-spelare har kallats, det är; Elis Bishesari, Filip Sidklev, Fredrik Nissen, Ludwig Malachowski Thorell och Marco Olsson Valdés. Därtill är två tidigare BP-spelare kallade; Matteo Perez Vinlöf och Jardell Kanga. EM-kvalet spelas i Danmark mellan 23-29 mars.

F16/06:
BP:s Alva Hellenius och Kornelia Starzcynska har kallats till svenska F06-landslagets kommande läger på Bosön i början av mars. Tyvärr har Alva Hellenius lämnat återbud till denna samling.

P16/06:
Mellan 14-17 mars har svenska P06-landslaget läger på Bosön. Till samlingen har sex BP-spelare kallats. Dessa är: Lucas Bergvall, Alfons Lohake, John Mellberg, Oscar Reinholdsson, Philip Rolke och Aaron Stoch Rydell. BP:s damlags Oda Lindahl Schei är även med som naprapat på lägret.

Text: Philip Kämpe
Foto: Erik Bjernulf