Landslagskallelser – maj

Landslagskallelser – maj

Share

Landslagskallelser – maj

I texten nedan sammanställs alla BP-spelare och BP-fostrade spelare som fått en kallelse till en landslagssamling i maj månad. Listan uppdateras löpande. Herrlandslaget:Hela sj ...

I texten nedan sammanställs alla BP-spelare och BP-fostrade spelare som fått en kallelse till en landslagssamling i maj månad. Listan uppdateras löpande.

Herrlandslaget:
Hela sju BP-fostrade spelare är kallade till svenska herrlandslagets matcher i Nations League i början av juni. Dessa spelare är; Kristoffer Nordfeldt, Ludwig Augustinsson, Hjalmar Ekdal, Carl Starfelt, Viktor Gyökeres, Jesper Karlström och Dejan Kulusevski. Sverige möter Norge, Serbien och Slovenien.

U21:
Det svenska U21-landslaget avslutar sitt EM-kvalspel med matcher mot Luxemburg och Italien i början av juni. Med i truppen finns tre spelare med ungdomsår i BP; Daniel Svensson, Paulos Abraham och Hampus Finndell.

P18/04:
Mellan den 4-9 juni deltar Sveriges P04-landslag i en trenationsturnering i Skene, Västra Götaland. Sverige ställs där mot Finland och Ungern. Med i truppen finns BP:s Wilmer Odefalk och Richie Omorowa. Även den tidigare BP-spelaren Jonas Rouhi, nu i Juventus är med i truppen.

P17/05:
Mellan 16 maj och 1 juni avgörs P17-EM i Israel. Sverige har kvalificerat sig till turneringen och med i den svenska truppen finns fem BP:spelare; Elis Bishesari, Ludwig Malachowski Thorell, Fredrik Nissen, Marco Olsson Valdés och Filip Sidklev. Därtill är två BP-fostrade spelare kallade i Jardell Kanga och Matteo Perez Winlöf.

Den 2-6 juni håller P17-landslaget en samling på Bosön. Kallade till samlingen är två spelare från BP; Oliver Cekredzi och Micheé Kabady Kantokoski.

P16/06:
I maj månad spelare P06-landslaget en fyrnationsturnering i Blekinge där Sverige ställs mot Irland, Island och Schweiz. Fyra BP-spelare är kallade; Lucas Bergvall, Oscar Reinholdsson, Philip Rolke och Aaron Stoch Rydell.

Text: Philip Kämpe
Foto: SedinBild