Landslagskallelser – juni

Landslagskallelser – juni

Share

Landslagskallelser – juni

I texten nedan sammanställs alla BP-spelare och BP-fostrade spelare som fått en kallelse till en landslagssamling i juni månad. Listan uppdateras löpande. Herrlandslaget:Hela s ...

I texten nedan sammanställs alla BP-spelare och BP-fostrade spelare som fått en kallelse till en landslagssamling i juni månad. Listan uppdateras löpande.

Herrlandslaget:
Hela sju BP-fostrade spelare är kallade till svenska herrlandslagets matcher i Nations League i början av juni. Dessa spelare är; Kristoffer Nordfeldt, Ludwig Augustinsson, Hjalmar Ekdal, Carl Starfelt, Viktor Gyökeres, Jesper Karlström och Dejan Kulusevski. Sverige möter Norge, Serbien och Slovenien.

Damlandslaget:
Amanda Nildén är uttagen i Sveriges trupp till Fotbolls-EM som avgörs i Englund under juli månad.

Tunisien U23:
BP:s Monir Jelassi har för första gången kallats till det tunisiska U23-landslaget.

U21:
Det svenska U21-landslaget avslutar sitt EM-kvalspel med matcher mot Luxemburg och Italien i början av juni. Med i truppen finns tre spelare med ungdomsår i BP; Daniel Svensson, Paulos Abraham och Hampus Finndell.

F19:
Emilia Bengtsson tar med sig de tidigare BP-spelarna Sara Eriksson och Matilda Nildén till F19-EM i Tjeckien som inleds 19 juni.

P18/04:
Mellan den 4-9 juni deltar Sveriges P04-landslag i en trenationsturnering i Skene, Västra Götaland. Sverige ställs där mot Finland och Ungern. Med i truppen finns BP:s Wilmer Odefalk och Richie Omorowa. Även den tidigare BP-spelaren Jonas Rouhi, nu i Juventus är med i truppen.

P17/05:
Den 2-6 juni håller P17-landslaget en samling på Bosön. Kallade till samlingen är två spelare från BP; Oliver Cekredzi och Micheé Kabady Kantokoski.

Text: Philip Kämpe
Foto: Erik Bjernulf