Landslagskallelser – april

Landslagskallelser – april

Share

Landslagskallelser – april

I texten nedan sammanställs alla BP-spelare och BP-fostrade spelare som fått en kallelse till en landslagssamling i april månad. Listan uppdateras löpande. Damlandslaget:I apri ...

I texten nedan sammanställs alla BP-spelare och BP-fostrade spelare som fått en kallelse till en landslagssamling i april månad. Listan uppdateras löpande.

Damlandslaget:
I april spelar svenska damlandslaget VM-kvalmatcher mot Georgien och Irland. Med i truppen finns BP-fostrade Juventusspelaren Amanda Nildén.

U23:
Svenska U23-landslaget har två landskamper bokade mot Frankrike och Portugal under april. Kallad till samlingen är BP:s Wilma Wärulf.

F19/03:
Sveriges F03-landslag spelar avgörande EM-kval i Borås under april. Kallad till samlingen var BP:s Emilia Bengtsson, men Emilia har fått lämna återbud pga. skada. Inkallad som ersättare blev BP-fostrade Sara Eriksson.

P17/05:
Mellan 16 maj och 1 juni avgörs P17-EM i Israel. Sverige har kvalificerat sig till turneringen och med i den svenska truppen finns fem BP:spelare; Elis Bishesari, Ludwig Malachowski Thorell, Fredrik Nissen, Marco Olsson Valdés och Filip Sidklev. Därtill är två BP-fostrade spelare kallade i Jardell Kanga och Matteo Perez Winlöf.

P16/06:
I maj månad spelare P06-landslaget en fyrnationsturnering i Blekinge där Sverige ställs mot Irland, Island och Schweiz. Fyra BP-spelare är kallade; Lucas Bergvall, Oscar Reinholdsson, Philip Rolke och Aaron Stoch Rydell.

P16/06 Future Team:
Mellan 7-9 april samlas Sverige P06 Future Team-landslag på Bosön. Till lägret har BP:s Charlie Nildén kallats.

I slutet av april reser det svenska P06 Future Team-landslaget ned till Nederländerna för att delta i en miniturnering mot Nederländerna, Belgien och Danmark. Med i det svenska laget finns John Mellberg och Charlie Nildén.

Text: Philip Kämpe
Foto: Erik Bjernulf