Lagreportage: P11-3 – Raka La Ramblan till fotbollscup

Lagreportage: P11-3 – Raka La Ramblan till fotbollscup

Share

Lagreportage: P11-3 – Raka La Ramblan till fotbollscup

Klockan ska snart slå 18.00 och på vändplanen vid Grimsta Bollplan rullar bilar in efter varandra. Ett skepp kommer lastat med BP:s P11-3. Spelarna hinner knappt ur bilarna innan ...

Klockan ska snart slå 18.00 och på vändplanen vid Grimsta Bollplan rullar bilar in efter varandra. Ett skepp kommer lastat med BP:s P11-3. Spelarna hinner knappt ur bilarna innan de börjar kicka med en boll på gräsplätten bredvid i väntan på att den konstgräsklädda 7v7-planen ska bli ledig. Träningspasset är det tredje och sista för veckan. I helgen väntar inte mindre än två matcher. En träningsmatch på 9v9 och en match i Sanktan på 7v7.

– Vi spelar 7v7 i en Sanktan-serie och så spelar vi många träningsmatcher på 9v9. På 9v9 möter vi mestadels P10-lag, berättar Moses, assisterande tränare.

Huvudtränaren Fadi ropar till sig de rödsvart-klädda spelarna och de samlas på planen. Fadi frågar om de haft en bra dag i skolan och får ett rungande “ja” till svar. “Vi kommer hit för att det är roligt, eller hur?” fortsätter han och får samma positiva gensvar. På planen ligger ringar utlagda i vilka spelarnas fötter snart ska gå som trumpinnar. Här sparas inte på något krut. 

“Man lär sig jättemycket på varje träning”

Laget har hållit ihop länge. Några spelare har tillkommit och andra har lämnat, men i det stora hela är laget detsamma. Spelarna Alexander och Daniel har båda tillhört laget sedan en tid tillbaka. Alexander har spelat i BP så länge han kan minnas och Daniel sedan ungefär ett år. De berättar vad de tycker är bäst med att komma till träningarna.  

– Man lär sig jättemycket på varje träning och det är superkul, säger Daniel.  
– Och så har vi väldigt roligt tillsammans, fortsätter Alexander.  

Har man kul och lär sig mycket tycks det också gå bra rent sportligt. I våras vann laget en cup i Södertälje. Men Moses poängterar att det är utvecklingen som är det viktiga och inte resultat.  

– Vi vill spela snabb och utvecklande fotboll där spelarna får fatta egna beslut på planen, det är viktigt. Vi tittar på fotbollsutvecklingen och inte på resultat, förklarar Moses. 

Cup i Barcelona

Regnet börjar långsamt röra sig in över Grimsta som en blöt påminnelse om att sommaren snart är över. Men här misströstar ingen, för snart bär det av mot varmare breddgrader. I oktober väntar nämligen en cup i Barcelona. Fadi har varit där flera gånger tidigare med andra lag.

– Det är alltid väldigt bra anordnat och en rolig upplevelse för spelarna. Vi kommer ha en buss där nere som kör oss mellan boende, matcher och måltider, spelarna får känna sig som riktiga proffs, berättar Fadi.  

Kanske blir cupen en försmak på vad framtiden har att erbjuda för några av spelarna. Alexander och Daniel har båda som mål att bli fotbollsproffs. Vilka spelare de ser upp till är de inte riktigt överens om. Alexander håller Cristiano Ronaldo högst och Daniel föredrar Lionel Messi. Att cupen i Barcelona kommer bli en häftig upplevelse är de däremot överens om. Och självförtroendet är beundransvärt.

– Vi kommer vinna, det är redan färdigt, säger Alexander.  

Vinst eller förlust, resan till Kataloniens huvudstad blir högst sannolikt en minnesvärd sådan. Nu är klockan 19.00. Veckans sista träningspass är slut och BP:s P11-3 lämnar Grimsta Bollplan för den här gången.