Läget i herrtruppen inför omstarten

Läget i herrtruppen inför omstarten

Share

Läget i herrtruppen inför omstarten

Mitt i sommarlovet är det dags för herrlaget att kliva in i höstterminen av Superettan. Lördag 13 juli 18.00 väntar IK Brage på bortaplan och i herrtruppen är läget bra. - De ...

Mitt i sommarlovet är det dags för herrlaget att kliva in i höstterminen av Superettan. Lördag 13 juli 18.00 väntar IK Brage på bortaplan och i herrtruppen är läget bra.

– Det är bara Philip Hellquist som är borta en längre tid, övriga spelare är spelklara, hälsar Manager Robert Björknesjö.

Text: Peter Appelquist Foto: Henke Råssmo

Herrtruppen återsamlades för en vecka sedan och har tränat på olika platser under veckan på grund av omläggningen av Grimstas konstgräs. En logistisk utmaning som inte gått ut över kvalitén på träningspassen.

Eric Johana Omondi deltog i Afrikanska Mästerskapen där Kenya åkte ut i gruppspelet. Omondi fick en veckas längre ledighet men var åter i träning med BP under torsdagen.

Marcus Hansson skadade låret under våren och har rehabat, en rehab som gått såpass bra att han är spelklar till helgen.

– Hansson är inte redo för 90 minuter än, men han har tränat bra med laget och är uttagningsbar.

Philip Hellquist hade en hälskada under våren, på väg tillbaka från den så ramlade Hellquist olyckligt när han cyklade. Fallet från cykeln ledde till en blåtira, en sprucken läpp och ett armbrott. Den brutna armen gör att Hellquist tidigast är tillbaka i spel i september månad.

Höstsäsongen inleds lördag 13 juli 18:00 mot IK Brage på Domnarvsvallen i Borlänge. Kommande helg ställs BP mot Norrby IF hemma fast borta. Lördag 20 juli 16:00 spelas matchen på Hammarby IP.