Lägesuppdatering om herrtruppen från Fredrik Dahlin

Lägesuppdatering om herrtruppen från Fredrik Dahlin

Share

Lägesuppdatering om herrtruppen från Fredrik Dahlin

Sportchef Fredrik Dahlin berättar om hur herrtruppen ser ut i dagsläget och lite om vad som sker under försäsongen.Text: Andrej Mionic Hur har dina första 100 dagar som sportch ...

Sportchef Fredrik Dahlin berättar om hur herrtruppen ser ut i dagsläget och lite om vad som sker under försäsongen.

Text: Andrej Mionic

Hur har dina första 100 dagar som sportchef i BP varit?
Först och främst roliga, också väldigt intensiva med tanke på att vi har degraderats vilket blev klart i sista omgången. Därför var ju planeringen inför kommande säsong svår att få till, samtidigt har det inneburit att vi i stort sett har behövt omförhandla alla spelarkontrakt. Detta resulterar i att det även detta år kommer bli en stor omsättning av nya spelare i truppen.

Hur ser truppen ut i dagsläget?
Vi har lyft upp sex spelare från de egna leden, Simon Graasvoll (mv), Felix Bennarp (för), Daniel Svensson (för), Modou Mbye (mf), Omar Faraj (anf) och Kristoffer Grauberg Lepik (anf).

Sedan har vi även tre hemvändare i form av mittfältarna Alexander Seger och Simon Nildén, samt försvararen Amadeus Sögaard. Helt nya spelare är Jonas Olsson (mv), Cameron Streete (för), Jesper Arvidsson (för) och Christer Gustafsson (mf). Sammanfattningsvis kan vi konstatera att det blir en bra mix mellan ungt och erfaret samt med många BP-spelare.

Är säsongens trupp helt spikad?
Nej, det finns fortfarande ett par platser öppna.
Kollar vi på tränarsidan har vi tagit in målvaktstränaren Peter Björklund från Dalkurd som kommer komplettera tränarteamet. Peter har även tidigare varit i AIK.

Hur har det sett ut på träningarna nu efter juluppehållet?
Ja vi har ju tränat i ett par veckor och det har sett bra ut med mycket entusiasm och energi bland spelarna. Nästa vecka har vi första träningsmatchen mot Sollentuna på Grimsta (25 januari 14:30) , sedan är det träningsmatcher i stort sett varje vecka och förberedelser inför Svenska cupen.