Kvartett förlänger inför Elitettan
Foto: Örjan Jacobsson

Kvartett förlänger inför Elitettan

Share

Kvartett förlänger inför Elitettan

2019 spelar BP i Elitettan och truppbygget har inletts. Sedan tidigare har Sportchef Staffan Jacobsson förlängt med huvudtränare Marcelo Fernandez och nu börjar även spelartruppen ...

2019 spelar BP i Elitettan och truppbygget har inletts. Sedan tidigare har Sportchef Staffan Jacobsson förlängt med huvudtränare Marcelo Fernandez och nu börjar även spelartruppen att snickras ihop. Idag kan vi presentera att fyra spelare förlänger. Esti Montes De Oca, Felicia Thörngren, Emilie Eriksson och Alexsandra Lobanova följer alla med upp i Elitettan.
– Alla fyra har utvecklats under året och jag ser fram emot att få se dem i Elitettan med fortsatt utveckling, säger Staffan Jacobsson.

Text: Peter Appelquist
Foto: Örjan Jacobsson

Esti Montes De Oca inledde fotbollsspelande i FK Bromma som sjuåring, men var tidigt i BP som ung spelare. Under tonåren spelade Montes De Oca i AIK, innan hon under sommaren 2017 anslöt till BP igen. Under 2018 har vi sett Esti både som ytter och som innemittfältare. Färskt i minnet har vi självklart uppbyggnaden till 2-0-målet mot IK Rössö i kvalet till Elitettan.

Felicia Thörngren har varit stadig i BPs mittbackslås. Kollegorna har bytts under året, men Thörngren har funnits där med ett starkt defensivt positionsspel och en fin uppspelsfot. Ursprungligen från Huddinge, varifrån Staffan Jacobsson försökte värva Thörngren redan till 2016, men Thörngren tog två säsonger i AIK innan Grimsta blev hemadressen.

Emilie Eriksson har sin uppväxt i Stockholm med juniortid i AIK, och sedan spel i Elitettan med både Djurgårdens IF och AIK. Anslöt till BP under sommaren 2017 och har bidragit med rutin och en fantastisk vänsterfot. Låg bakom 1-0-målet mot IK Rössö med en frispark från egen planhalva.

Alexsandra Lobanova är en egen produkt som under 2018 klev fram och kämpade sig till en startplats som mittback. I kvalet visade Lobanova upp ett försvarsspel av en ännu högre nivå. Har under året kallats till ryska F19-landslaget vid flera tillfällen.