Kvalplats säkrad

Det var en poäng som krävdes på förhand för att säkra kvalplatsen. BP klev in och tog alla tre poängen borta mot Vasalund och besegrar därmed Vasalund i bägge matcherna i år lagen ...

Det var en poäng som krävdes på förhand för att säkra kvalplatsen. BP klev in och tog alla tre poängen borta mot Vasalund och besegrar därmed Vasalund i bägge matcherna i år lagen emellan. Det var dock lite nervigt i halvtid med resultatet 1-1 men då klev två av BP:s mest rutinerade spelare fram, Jesper Arvidsson och Philip Haglund. De gjorde varsitt mål i den andra halvleken för att ordna segersiffrorna 1-3 till BP.

Text: Philip Kämpe

Förutsättningarna på förhand var klara: BP behövde ta en poäng mot Vasalund för att säkra kvalplatsen. Ganska direkt kom rapporter från Umeå att Sollentuna FK tagit ledningen mot Team TG vilket innebar att BP hade inga marginaler för snedsteg.

Matchen inleddes på ett trevande vis där det var tydligt att båda lagen inte ville ta några risker. Även om det var Vasalund som inledningsvis hade mest boll var det BP som kom till lägen och framförallt Omar Faraj. Faraj med sin styrka och löpvillighet blev en mardröm för Vasalundförsvaret som aldrig fick koll på Faraj. Efter dryga tio minuter löpte Faraj sig fri genom att trycka sig förbi sin motståndare men tyvärr räddades hans avslut av ”Vasas” målvakt.

Bortsett från Farajs chans i början av matchen var den första halvleken chansfattit. Tills när det återstod endast ett par minuter, då small det till två gånger om. Först så gav Omar Faraj BP ledningen med ett lågt placerat distansskott intill målvaktens högra stolpe. Men endast någon minut senare kvitterade Vasalund genom Imad Zatara när han hamnade fri i straffområdet och kunde styra in ett inspel från höger. Resultatet i halvtid var därmed 1-1.

Direkt i den andra halvleken återtog BP sin ledning vilket lugnade nerverna något hos alla BP-supportrar. Det var på en frispark från vänster, någon meter från hörnflaggan som målet kom. Jakob Glasberg lyfte in bollen och på bortre stolpen dök Jesper Arvidsson upp och kunde stöta in bollen med vänsterfoten.

Målet gav BP ett rejält lyft och BP kunde i stort sett kontrollera matchen under hela den andra halvleken. Man spelade tålmodigt och Vasalund fick inte riktigt tag i bollen. I den andra halvlek hotades egentligen aldrig Alexander Lundin i BP-målet även om han var tvungen att hantera ett par distansskott. Istället kändes det som att BP hela tiden var närmare ett tredje mål än vad ”Vasa” var en kvittering. I den 79:e minuten kom till slut utdelningen. På en frispark från exakt samma position som vid 1-2-målet slog denna gång Oskar Fallenius in bollen varpå Philip Haglund nådde högst och nickade in 1-3.

Efter det målet var matchen avgjord men det kunde ha blivit mer precis efter när Jesper Ceesay dunkade bollen i stolpen från distans. Men resultatet stod sig och BP vann matchen med 1-3 på Skytteholm och säkrade därmed kvalplatsen framför Sollentuna FK och IFK Haninge.

BP fortsätter att träna denna vecka i väntan på att Superettan ska spelas klart nästa helg. Det är ännu inte klart vilket lag BP kommer ställas mot men det kommer vara laget som slutar på 13:e plats i Superettan.

Vasalund – BP
1-3 (1-1): 0-1 Omar Faraj 42’, 1-1 Imad Zatara 44’, 1-2 Jesper Arvidsson 48’, 1-3 Philip Haglund 79’.

BP:s laguppställning
Lundin – Glasberg (Streete 75’), Suljic, Arvidsson, Wallenberg – Sandberg-Magnusson (K), Ceesay, Haglund – Helg (Nilsson 63’), Faraj (Nordlund 89’), Fallenius