Knatteskolan slog rekord 2017

Knatteskolan slog rekord 2017

Share

Knatteskolan slog rekord 2017

1204 barn. Så många deltog i BPs Knatteskola under 2017. En historiskt hög siffra för BP, som fortsätter satsningen på Knatteskolan 2018. Knatteskolan är första kontakten med BP oc ...

1204 barn. Så många deltog i BPs Knatteskola under 2017. En historiskt hög siffra för BP, som fortsätter satsningen på Knatteskolan 2018. Knatteskolan är första kontakten med BP och fotbollen för många av barnen som växer upp i Västerort och längs tunnelbanans gröna linje. Planerna fylls till bredden och i fokus står glädje, gemenskap och fotbollen som lekredskap.

Det är verkligen en mäktig känsla att besöka planera fyllda av BP-spelare och 2017 slogs det alltså deltagarrekord för BP. 1204 barn deltog på Stora Mossen, Ängby IP, Blackebergs Bollplan, Åkeshov, Hässelby Gård/Villastad, Grimsta och i Annedal. Till 2018 tillkommer fler planer och målet är att ytterligare utveckla Knatteskolan.

Knatteskolan är första kontakten, men BPs egna siffror visar att över 90 procent av barnen i Knatteskolan fortsätter in i lagverksamheten som drar igång när barnen fyller åtta år. En väldigt hög andel väljer alltså att fortsätta spela fotboll i BP. Exempel på spelare som börjat i Knatteskolan och gått hela vägen är Ludwig Augustinsson och Albin Ekdal som tagit sig hela vägen till herrlandslaget via spel i herrlaget.

I början av 2018 öppnar vi anmälan för nästa runda av Knatteskolan som startar, som vanligt, vecka 17 i vår. Heja BP!