Klockren insats och tre poäng i Karlstad

BP bemästrade både vädret och motståndarna IF Karlstad på söndagen. På ett regnigt och tungt naturgräs i Värmland vann BP med 0-3 efter mål av Monir Jelassi, Samuel Leach Holm och ...

BP bemästrade både vädret och motståndarna IF Karlstad på söndagen. På ett regnigt och tungt naturgräs i Värmland vann BP med 0-3 efter mål av Monir Jelassi, Samuel Leach Holm och Philip Hellquist.

Text: Philip Kämpe

Med endast en poäng inspelad i de två senaste matcherna var det möjligtvis ett BP som kände flåset i nacken från lagen bakom i tabellen. Då klev herrarna fram och gjorde en av årets bästa prestationer.

Efter flera dagars regn i Karlstad var det ett svårspelat naturgräs som BP anlände till på söndagseftermiddagen. Men ganska tidigt i matchen kändes som att BP klarade att anpassa sig. Även om spelet böljade åt båda hållen med chanser för bägge lagen kändes det rättvist när BP mitt i den första halvleken tog ledningen. Målet kom efter att ett inlägg från vänster av Marijan Cosic tog en lurig båge och ställde hemmamålvakten, Peter Rosendal i Karlstadmålet lyckades dock styra undan inlägget men inne i straffområdet stod Monir Jelassi och kunde påpassligt stöta in 0-1.

Endast en kort stund senare kunde BP mycket skönt dubbla sin ledning genom Samuel Leach Holm. Samuel avfyrade ett hårt och lågt distansskott som fick extra fart i det blöta gräset och bollen hittade nätmaskorna närmast stolpen. Därmed kunde BP gå in till pausvilan med med en viktig tvåmålsledning.

I den andra halvleken fick BP en drömstart och efter bara någon minut kom 0-3 på hörna. Cosic slog in bollen och inne i målområdet kunde Philip Hellquist göra sitt första mål i BP sedan återkomsten.

Resterande del av matchen föll BP något lägre i plan och bevakade sin ledning. Karlstad flyttade fram men de riktigt heta målchanserna för hemmalaget kom inte förrän det var bara några minuter kvar. Först var det anfallaren David Johannesson som fick ett fritt läge men BP:s Jonas Olsson var snabbt uppe med händerna för att rädda sin nolla. En kort stund senare hade Karlstad även en boll i ribban men närmare en så kom inte värmlänningarna.

I slutet av matchen fick även Nils Wallenberg hoppa in vilket innebar hans seriedebut i BP. Tidigare har ”Nisse” spelat i Svenska Cupen för A-laget.

BP vinner matchen med 0-3 och avståndet i toppen av tabellen är nu nio poäng till tvåan Sandviken och tio poäng till trea Dalkurd. Nästa helg är BP tillbaka på Grimsta för att ta emot Assyriska FF. Matchstart kl. 13:00 på lördag.

IF Karlstad – BP
0-3 (0-2): 0-1 Monir Jelassi 27′, 0-2 Samuel Leach Holm 35′, 0-3 Philip Hellquist.

BP:s laguppställning
Olsson – Sandberg-Magnusson, Elfgren Nyström, Suljic, Krusnell – Zlotnik (Wallenberg) – Jelassi (Sögaard), Hellquist (Gustafsson), Leach Holm, Cosic (Helg) – Deprem (Kanga).