Klara Andrup förlänger
Foto: Erik Bjernulf

Klara Andrup förlänger

Share

Klara Andrup förlänger

Vår främsta målskytt 2022 får chansen att fortsätta producera i den rödsvarta tröjan. Klara Andrup har förlängt sitt kontrakt med BP och tillsammans laddar vi för den andra säsong ...

Vår främsta målskytt 2022 får chansen att fortsätta producera i den rödsvarta tröjan. Klara Andrup har förlängt sitt kontrakt med BP och tillsammans laddar vi för den andra säsongen i OBOS Damallsvenskan.
– Jag hoppas vi kan utveckla vårt spel mer nu när vi är mer vana med tempot i damallsvenskan. Det blir också en nystart med ny tränare och några nya spelare som kommer in, säger Andrup om säsongen 2023 som väntar.

Andrup anslöt från Hammarby IF inför 2021 var starkt bidragande till att vi knep en av de platser som innebar allsvenskt avancemang. 2022 fortsatte hon på den inslagna vägen och med fem mål i serien och ett i kvalet var hon den spelare som gjorde flest mål denna historiska första allsvenska säsong. Dessutom kom målen när de som mest behövdes, i kvalet men även i de matcher vi tog poäng i serien.
– En tuff första säsong i damallsvenskan där vi gjorde det vi behövde för att hålla oss kvar. Vi hade en stark sammanhållning i laget som jag tror bidrog mycket till att vi kunde komma igen, trots många förluster, summerar Andrup säsongen som alltså avslutades med kvalseger mot IK Uppsala.

I december väntar ledighet och återhämtning. Andrup åker hem till Göteborg för att landa med familjen innan träningarna startar upp igen 9 januari.