Klar bortaseger gav avancemang i Victoria Cup

För andra gången på kort tid lyckades BP besegra Täby FK på Tibblevallen gräs. På tisdagkvällen blev det 4-0 och avancemang till kvartsfinal mot AIK i Victoria Cup. Vi fick se mål ...

För andra gången på kort tid lyckades BP besegra Täby FK på Tibblevallen gräs. På tisdagkvällen blev det 4-0 och avancemang till kvartsfinal mot AIK i Victoria Cup. Vi fick se mål från några bekanta fötter, men glädjande nog också ett första för året från en mer ovanlig målskytt.

BP tog kommandot direkt i första halvlek och visade vilket lag som är topplag i serien. I tjugonde minuten gav Malin Broberg BP ledningen, och knappt tjugo minuter gjorde hon sitt andra mål för kvällen. När sedan Alexsandra Lobanova fick glädjen att göra sitt första tävlingsmål för säsongen kändes matchen avgjord. BP fortsatte att kontrollera händelserna i andra halvlek och med dryga tjugo minuter kvar kunde inbytta Daniella Novaković fastställa slutresultatet till 4-0.
-Vi dominerade matchen i stort sett från avspark till slutsignal, och jag tycker nog att de stora siffrorna speglar matchen bra, sa BP:s sportchef Staffan Jacobsson efter matchen.
Ledarteamet luftade några av spelarna som inte har haft så mycket speltid i serien, men hela matchtruppen bestod av spelare från A-truppen.

I Victoria Cup väntar nu kvartsfinal hemma mot AIK, och i en eventuell semifinal står Älvsjö AIK eller Bollstanäs SK för motståndet. Vi återkommer med matchdag.