Kitten inför Utsiktens BK – “Vi är trygga med att spela hemma”
Foto: Erik Bjernulf

Kitten inför Utsiktens BK – “Vi är trygga med att spela hemma”

Share

Kitten inför Utsiktens BK – “Vi är trygga med att spela hemma”

Superettan är inne på upploppet och efter den tunga förlusten i tisdags blickar BP nu framåt mot söndag när Utsiktens BK gästar Grimsta IP. Utsikten kommer närmast från en hemmafö ...

Superettan är inne på upploppet och efter den tunga förlusten i tisdags blickar BP nu framåt mot söndag när Utsiktens BK gästar Grimsta IP. Utsikten kommer närmast från en hemmaförlust mot Västerås SK och är placerade strax ovanför de negativa kvalplatserna i tabellen med 29 inspelade poäng. Såhär går tankarna hos Kitten inför matchen.

Foto: Erik Bjernulf

Vad är din analys av matchen mot Östers IF?
– De var väldigt effektiva i sitt sätt att göra mål. De hade inte jättemånga chanser men var vassa i de avgörande momenten. De fick in både 1–0 och 2–0 ganska tidigt och sen kunde de spela på resultatet. Vi tog över matchen och spelet men skapade egentligen inget mer än ett tryck. Sen kom 3–0 lite olyckligt i början av den andra halvleken. Vi försökte ändå fortsätta göra vår grej men lyckades inte riktigt komma till några klara målchanser. Vi gjorde några byten och fick in lite ny energi. De som kommer in bidrog med mycket, skapade några halvchanser och till slut ett jättevackert mål. Men Öster vann rättvist.  

Nästa match kommer relativt tätt inpå. Vilka är fördelarna med det?
– Fördelen är att man avverkar den gamla matchen ganska snabbt. Vi stannade i Alvesta, tränade dagen efter och hade vår matchanalys. Så vi drog av plåstret direkt. Det finns förbättringspunkter och samtidigt så blickar man framåt direkt. Nu en bra träning idag och förhoppningsvis en bra träning imorgon (lördag) så sitter alla bitarna på plats.  

På söndag väntar Utsikten, vad minns du från det senaste mötet?
– Det var en tuff match för vår del, vi var inte riktigt inne i Superettan-tempot. Vi åkte på några olyckliga mål och gav egentligen bort den matchen. Vi låg under med 3–0 och kom närmare och närmare under matchen men fick inte in 3–3-målet. Vi tog lärdom av den matchen tidigt. Det kommer bli en fysisk match på söndag. Det kommer smälla på en hel del, det är jag helt övertygad om.  

Ni är det starkaste hemmalaget i Superettan, vad tror du att det beror på?
– Det har ju varit en del av vårt DNA under två års tid, att vara starka hemma. Vi är trygga med att spela hemma. Vi tränar här varje dag, har vårt omklädningsrum här och de bitarna. Jag tror att många lag har respekt för att komma hit och jag hoppas att vi kan fortsätta med det vi gjort hittills.  

Vilka blir nycklarna mot Utsikten?
– Givetvis att vi har lärt oss något från förlusten senast. Men också att vi inte tänker så mycket utan går ut och gör de sakerna som vi tränar på dagligen. Kan vi förhålla oss till vårt spelsätt så hoppas jag att vi kan göra en bra match.  

… 

BP – Utsiktens BK  
Grimsta IP, Söndag 9/10 kl. 13.00 
Biljett: https://bp.ebiljett.nu/

Vi ses på Grimsta!