Julia Olsson lämnar BP

Julia Olsson lämnar BP

Share

Julia Olsson lämnar BP

En av BP:s mest meriterade spelare i Julia Olsson, 24, lämnar klubben. Julia som var kontraktslös har skrivit på för damallsvenska AIK. Text: Philip KämpeFoto: Örjan Jacobsson ...

En av BP:s mest meriterade spelare i Julia Olsson, 24, lämnar klubben. Julia som var kontraktslös har skrivit på för damallsvenska AIK.

Text: Philip Kämpe
Foto: Örjan Jacobsson

Under våren avslutade Julia Olsson sina studier i USA och återvände från collegefotbollen till den enda klubben hon spelat för på seniornivå, BP. Under sommaren har Julia dock varit kontraktslös och nu har hon valt att fortsätta karriären i damallsvenska AIK.

– Redan innan Julia kom hem från college i våras har hon varit tydlig med att hon ville prova något nytt. Så att vi fick ha med henne under våren var en ren bonus, säger Staffan Jacobsson, Sportchef Dam.

Julia Olsson, född 1997 var med redan i BP:s första vända i Elitettan 2014. Då spelade hon 24 matcher varav alla var från start. Hon var sedan en del av alla de BP-lag som slogs i Division 1 i ett antal år för att sedan ta klubben tillbaka till Elitettan. Under de senaste säsongerna har Julia varvat spel i BP med collegefotboll i Florida där hon under somrarna alltid kom tillbaka för att representera BP. Totalt kom Julia upp 104 seriematcher för klubben.

– Julia har gått hela vägen från flicklag till Damlaget och alltid varit ett föredöme. Med över 100 seriematcher under bältet tackar vi ”Jullan”! Lycka till och på återseende, fortsätter Staffan Jacobsson.

Klubben riktar ett stort tack till Julia för alla dessa år och önskar henne stort lycka till i framtiden.