Julia Olsson förlänger
Foto: Erik Bjernulf

Julia Olsson förlänger

Share

Julia Olsson förlänger

Damlaget för BP 2024 börjar ta sin form på riktigt. Nu kommer det glädjande beskedet att lagets viktiga försvarskugge, 26-åriga Julia Olsson, skrivit på ett nytt kontrakt med röds ...

Damlaget för BP 2024 börjar ta sin form på riktigt. Nu kommer det glädjande beskedet att lagets viktiga försvarskugge, 26-åriga Julia Olsson, skrivit på ett nytt kontrakt med rödsvart.
– Julia har vunnit Sanktan och Gothia som ungdomsspelare i BP samt varit med i resan från Division 1 till Allsvenskan och dessutom hänga kvar i Allsvenskan. Klart jag är glad att hon fortsätter med oss. Jullan är ett föredöme för alla våra akademispelare, säger sportchef Staffan Jacobsson.

Julia är en av dem som tagit hela vägen genom BP:s akademi och var en del av den framgångsrika F97-kullen under ungdomsåren. Debuten i damlaget kom redan 2012, som femtonåring, då hon fick hoppa in mot IK Sirius i Svenska Cupen. 2014 fick ”Jullan” chansen på riktigt i damlaget, som då huserade i Elitettan och var laget trogen under många år därpå, kombinerat med studier på college i USA. Efter en kortare sejour i AIK valde ”Jullan” att vända hemåt inför förra säsongen och har sedan debuten i BP 2012 noterats för hela 137 matcher för klubben. Detta gör henne till den mesta BP-spelaren i nuvarande trupp.
– Det känns väldigt bra att förlänga. BP är min förening på många sätt och jag ser fram emot den kommande säsongen, säger Julia Olsson.
– Vi hade en stark höst och många i truppen är kvar. Vi har tagit flera bra steg och det har även sett bra ut nu under de första träningsveckorna. Målet är självklart att ta fler poäng och klättra i tabellen 2024.