Jacob Ortmark lånas ut till Gefle IF

Jacob Ortmark lånas ut till Gefle IF

Share

Jacob Ortmark lånas ut till Gefle IF

Mittfältaren Jacob Ortmark går till Gefle IF på lån under resterande tid av säsongen 2018.  - Utifrån nuvarande truppsammansättning har det varit nödvändigt att hitta en lösning f ...

Mittfältaren Jacob Ortmark går till Gefle IF på lån under resterande tid av säsongen 2018. 
– Utifrån nuvarande truppsammansättning har det varit nödvändigt att hitta en lösning för Jacob, säger Daniel Majstorovic, Sportchef Herr i BP.

Text: Peter Appelquist
Foto: Erik Bjernulf

Ortmark har tagit vägen genom BPs Akademi och debuterade för BP i Allsvenskan hösten 2014. Sedan debuten har Ortmark varit med på hela resan genom Superettan, Division Ett och tillbaka upp till Allsvenskan. Under 2017 spelade Ortmark samtliga tio avslutande matcher i Superettan då BP säkrade seriesegern och det allsvenska kontraktet. Under våren 2018 spelade Ortmark en del, innan en mindre skada satte stopp för spel under våren.
– Det bästa för Jacobs utveckling är kontinuerlig speltid, vilket en utlåning till Gefle kommer ge. Vi tror mycket på Jacob och tror även att det här miljöombytet kommer att ge stimulans till hans utveckling.

Gefle IF ligger för närvarande i botten av Superettan och kämpar för att säkra nytt kontrakt. BP vill önska både Ortmark och Gefle stort lycka till under höstens matcher.