Inget BP-jubel mot Uppsala

Inget BP-jubel mot Uppsala

Share

Inget BP-jubel mot Uppsala

BP fick äntligen hälsa publiken välkommen tillbaka till Grimsta på söndagen men lyckades tyvärr inte skapa något segerjubel. Gästerna från Uppsala blev till slut för starka och ku ...

BP fick äntligen hälsa publiken välkommen tillbaka till Grimsta på söndagen men lyckades tyvärr inte skapa något segerjubel. Gästerna från Uppsala blev till slut för starka och kunde avgöra med två mål i andra halvlek.

Text: Tore Kleist
Foto: Henke Råssmo
(på bilden: Tempest-Marie Norlin)

Fler bilder kan du se här

BPs negativa resultattrend håller i sig i och med söndagens 2-0-förlust mot IK Uppsala. Med tanke på motståndet var matchen ändå ett visst steg uppåt. I första halvlek höll BP mestadels spelet väl uppe efter några oroliga inledningsminuter. Man visade spelmässiga kvaliteter som motsvarar målet att ligga på tabellens övre halva. Anfallen kom både centralt och på kanterna där såväl Tempest-Marie Norlin som Jennifer Sjösten fick chanser att göra mål. Bästa chansen för BP kom på ett direktskott från nära håll av Norlin som tvingade Uppsalas målvakt Lina Lundqvist till en benparad i den högre skolan. Åt andra hållet var det närmast mål efter ett högeranfall med en instruktionsboksmässig passning snett inåt bakåt, följt av ett skott där Lovisa Koss fick göra en riktningsförändring och liggande i luften precis lyckades tippa undan bollen. Annars hade BP ganska bra kontroll i försvaret med goda arbetsinsatser inte minst av de centrala mittfältarna Sara Eriksson och Frida Boriero.

Andra halvlek hann inte bli fyra minuter gammal innan gästerna kunde ta ledningen. Man tog sig in från vänster och efter lite oreda tappade BP positioner i försvaret och bollen nådde en fristående Moa Öhman. Hennes skott träffade Koss ben och studsade retsamt in i målet. Fortsättningen av matchen blev en uppförsbacke för BP. Uppsala blev starkare och starkare och vann fler och fler bollar på mittfältet. BP lyckades ändå komma fram i en del anfall, men hade fasligt svårt att skapa klara målchanser. Det blev ganska tydligt hur Uppsala generellt hade lite bättre bollmottagningar, var lite snabbare i fötterna och slog lite säkrare passningar. I längden ger det stor effekt och det var inte ologiskt att man med knappa kvarten kvar att spela fick in även ett andra mål efter att BP kommit efter i en omställning.

Även om BP gjorde i många stycken en bra match, speciellt i första halvlek, blev det till slut ganska tydligt varför Uppsala ligger i tabelltoppen och BP har halkat efter. Det är svårt att peka på något uppenbart taktiskt som kan vända trenden, utan det handlar nog om fortsatt hårt arbete över hela linjen, och på något sätt hitta en större effektivitet i och kring motståndarnas straffområde.

Uppsala gick med segern upp i serietopp och BP ligger kvar på en blygsam tiondeplats. BP spelar nästa match lördag 12 juni på bortaplan mot Älvsjö AIK, som i helgen besegrade Lidköping och fortfarande är obesegrade i årets serie.

BPs laguppställning
Lovisa Koss – Alexsandra Lobanova, Märta Säfström, Wilma Wärulf, Julia Olsson (Elin Bergkvist 65) – Jennifer Sjösten, Frida Boriero (Wilma Finnman 77), Sara Eriksson, Tempest-Marie Norlin (Michelle Rojas Flores 54) – Emma Lundh (Matilda Nildén 65), Mathilda Johansson Prakt

Fakta Elitettan, omgång 8
BP – IK Uppsala
0-2 (0-0)
Mål:  BP:    IKU: Moa Öhman 49, 78
Varningar: BP: Mathilda Johansson Prakt    IKU: Agnes Nyberg, Ellen Toivio
Domare: Sofie Borck Janeheim
Publik: 114