Information om den eskalerande våldsutvecklingen 

Share

Information om den eskalerande våldsutvecklingen 

Det är just nu väldigt oroliga tider och vi är alla oroliga över den eskalerande våldsutveckling som sker väldigt nära oss med skjutningar och sprängningar. Det som behövs nu är i ...

Det är just nu väldigt oroliga tider och vi är alla oroliga över den eskalerande våldsutveckling som sker väldigt nära oss med skjutningar och sprängningar. Det som behövs nu är insatser på snabb och kort sikt för att få bukt med våldet omedelbart. Politiker och polis tar nu frågan på högsta allvar, det såg vi bland annat när statsministern höll ett tal till nationen. 

Men, minst lika viktigt är arbetet på lång sikt. Att få barn och ungdomar att inte bli rekryterade in i denna våldsvärld, att ge dem en meningsfylld vardag och drömmar om något bättre. Här vill jag adressera våra ledare, ert jobb som ni gör varje dag är ovärderligt, inte bara för BP utan för hela samhället. En av de bästa insatserna mot utanförskap och gängkriminalitet är just idrott, det är det som ni ledare ger våra barn och ungdomar. Ni ger dem den gemenskap och kärlek som det ger att få vara med i ett lag, ni ger dem hopp och drömmar. Ni lär dem att göra sitt bästa, ni lär dem värderingar och att jobba mot sina mål. Utan er ledare hade vi inte haft någon breddfotboll i BP, utan er hade 4000 barn varit utan sin fotboll, det är ni som är BP. Ett stort tack till alla ni ideella ledare för allt ni gör för våra spelare, barn och vårt samhälle. 

Vi vill uppmana er föräldrar att ge en extra klapp på axeln på era ledare i dessa tider. De lägger ner ofantligt med tid, inte bara på planen med övningar, motion och glädje till barnen, utan även ett enormt jobb utanför planen så era barn och ungdomar ska må bra. Vi vill även uppmana er föräldrar att, speciellt i dessa tider, närvara på era barn och ungdomars fotbollsaktiviteter, träning som match. Hjälp våra ledare att skapa en trygghet runt och kring våra fotbollsplaner.

Gängkriminalitet nära fotbollsplanerna

Vår grannförening AIK har larmat om gängkriminella runt fotbollsplanerna i Solna. Än så länge har vi inte fått några sådana rapporter från fotbollsplanerna i vårt upptagningsområde. Vi behöver jobba proaktivt för att detta ska fortsätta. Än en gång lyfter vi vikten av vuxnas närvaro runt idrottsplatserna. Det räcker inte bara med ledare, ni föräldrar som inte har ledaruppdrag är minst lika viktiga att ni syns kring våra aktiviteter.  Vi är även i dialog med polisen kring deras närvaro, för att förebygga gängkriminellas närvaro runt vårt fotbollsplaner. 

Dubblat antal sportchefer ute på planerna 

BP har precis genomgått en rekryteringsprocess. Vi går från fyra till åtta sportchefer inom basfotbollen. Från den 1 november kommer vi kunna fördubbla vår närvaro på planerna, vi ser nu över möjligheterna för dessa sportchefer att starta sina uppdrag i klubben redan under oktober. 

Tillsammans

För något år sen gick vi igenom en pandemi och vi gjorde det tillsammans, det är på exat samma sätt vi måste ta oss igenom detta, Tillsammans!

//Peter Kleve, klubbdirektör