Inför Herr: Trelleborgs FF – BP

Inför Herr: Trelleborgs FF – BP

Share

Inför Herr: Trelleborgs FF – BP

Avancemanget till Allsvenskan säkrades i tisdags. BP har nu siktet inställt på seriesegern och för detta krävs en poäng under de resterande två omgångarna. Under söndagen ställs B ...

Avancemanget till Allsvenskan säkrades i tisdags. BP har nu siktet inställt på seriesegern och för detta krävs en poäng under de resterande två omgångarna. Under söndagen ställs BP emot Trelleborgs FF. Avspark kl. 15:00 på Vångavallen.

Under tisdagen blev BP klara för spel i Allsvenskan 2023, detta efter att ha vunnit mot IK Brage på Grimsta IP. Utgångsläget inför de sista två omgångarna är nu att BP endast behöver ta ytterligare en poäng för att även vinna Superettan.

I den senaste omgången mot IK Brage gick BP alltså segrande med 3-2. Anfallstrion Oscar Pettersson, Nikola Vasic och Marijan Cosic stod för BP-målen i matchen.

BP vann visserligen med 4-2 på Grimsta IP i våras mot Trelleborgs FF efter två mål av Oscar Pettersson, samt varsitt mål av Marijan Cosic och Rodin Deprem. På Vångavallen har BP dock verkligen revansch att ta mot Trelleborgs FF sedan man förlorat efter straffläggning i kvalet till Superettan i slutet av säsongen 2020.

Motståndarna: Trelleborgs FF
Trelleborgs FF har en stark säsong i ryggen och är det enda laget som fortfarande i teorin har en chans att kunna nå Östers IF som för tillfälligt innehar kvalplatsen. De ligger sex poäng bakom Östers IF, men har dock 16 mål sämre målskillnad.

I den förra omgången förlorade laget mot Östersunds FK med 2-0. I matchen fick Trelleborgs FF dock Mouhammed-Ali Dhaini utvisad, vilket även innebär att han kommer att vara avstängd mot BP.

Målfarligast i motståndarna är Nicolas Mortensen (11 mål) och Henry Offia (10 mål). Mohammed Khalid Saeid har med sina åtta mål assist gjort flest assist i laget.

I motståndarlaget återfinns Fritiof Björkén som spelade i BP under 2018-2019, samt Petar Petrovic som tillhörde laget säsongen 2018.

Trelleborgs FF:s senaste startelva (3-4-3):
Kristensen (mv)
Jonsson – Dhaini – Tideman
Björkén – Blomberg – Saeid – Viitikko
Hörberg – Mortensen – Offia

Superettan: Omgång 29
Trelleborgs FF – BP
Söndag 30 oktober kl. 15:00
Vångavallen

För dig som vill se matchen:

BP:s interna skytteliga (Superettan 2022)
13 mål: Oscar Pettersson
11 mål: Nikola Vasic
10 mål: Marijan Cosic
4 mål: Samuel Leach Holm, Philip Hellquist, Gustav Sandberg Magnusson
3 mål: Richie Omorowa
2 mål: Rodin Deprem
1 mål: David Zlotnik, Wilmer Odefalk, Theo Bergvall, Robin Frej, Lucas Bergvall

BP:s interna assistliga (Superettan 2022)
11 assist: Oscar Pettersson
10 assist: Samuel Leach Holm
5 assist: Oscar Krusnell, Wilmer Odefalk, Nikola Vasic
2 assist: Heradi Rashidi, Rodin Deprem, Monir Jelassi, Marijan Cosic
1 assist: Gustav Sandberg Magnusson, Philip Hellquist, Lucas Bergvall, Theo Bergvall