Inför Täby FK – BP: Möte mellan två lag i medvind
Foto: Henke Råssmo

Inför Täby FK – BP: Möte mellan två lag i medvind

Share

Inför Täby FK – BP: Möte mellan två lag i medvind

Det täta matchandet fortsätter på lördag, då BP åker till Tibblevallen för att försöka behålla sin nyvunna serieledning. Motståndarna Täby FK kommer med självförtroende efter två r ...

Det täta matchandet fortsätter på lördag, då BP åker till Tibblevallen för att försöka behålla sin nyvunna serieledning. Motståndarna Täby FK kommer med självförtroende efter två raka segrar.

Det har varit en fin vecka för BP med vinst mot Södersnäckorna i seriefinalen i lördags och avancemang i Svenska cupen i tisdags. På lördag är det dags att ta sig an Täby FK på bortaplan. Det digra matchprogrammet kan förstås slita på spelarna. Hur är läget i truppen, tränare Marcelo Fernández?
-Med tisdagsmatch och helgtorsdag blir träningsveckan lite hackig. Det har mest handlat om att hålla spelarna hela och friska.
Vad har du att säga om Täby ?
-Det är ett samspelt lag som har en tydlig spelidé. Vi behöver skärpa till försvarsspelet, både på kollektiv och individuell nivå. Gör vi det och dessutom kan fortsätta att vara metodiska i anfallsspelet tror jag på ett bra resultat.

Motståndarna
Täby Fotbollsklubb bildades 2012, då fotbollssektionerna från Täby IS och IFK Täby slogs ihop. Verksamheten är växande och föreningen har nu ca 120 lag i alla åldersgrupper. Damseniorerna kom 2017 på en fin fjärdeplats i Division 1 Norra Svealand. Till årets säsong flyttade man till söderdivisionen där det började dåligt med två förluster. Man har sedan lyckats komma tillbaka och vunnit två matcher, och ligger nu sexa. Senast besegrades Värmbol med 3-1, efter två mål av Terese Markelund.

BP:s trupp:
1 Nichole Persson, 26 Rebecka Ayranci Dahlberg, 4 Felicia Thörngren, 6 Alexsandra Lobanova, 13 Filippa Wallén, 14 Emelie Joelsson, 19 Emilie Eriksson, 23 Lovisa Norrby, 8 Ellinor Lindbom, 10 Eldina Ahmić, 17 Estibaliz Montes de Oca, 18 Joy Mertzig, 21 Michelle Rojas Flores, 24 Ella Sonnelid, 27 Daniella Novaković, 3 Michaela Larsson, 11 Malin Broberg

Ta Roslagsbanan till Tibble och njut av ytterligare en fin fotbollslördag! Avspark kl 14.00.

Matchinfo Division 1 Södra Svealand:
Täby FK – BP
Lördag 12 maj kl 14.00
Tibblevallen
Åva Skolgränd 6, TÄBY