Inför Täby FK – BP: Cuptisdag på Tibblevallen
Foto: Fia Jonsson

Inför Täby FK – BP: Cuptisdag på Tibblevallen

Share

Inför Täby FK – BP: Cuptisdag på Tibblevallen

För en och en halv vecka sedan vann BP i serien mot Täby FK på Tibblevallen med 3-1. På tisdag kväll är det dags för ett nytt möte lagen emellan, även denna gång i Täby. Åttondelsf ...

För en och en halv vecka sedan vann BP i serien mot Täby FK på Tibblevallen med 3-1. På tisdag kväll är det dags för ett nytt möte lagen emellan, även denna gång i Täby. Åttondelsfinal i Victoria Cup väntar.

I förra omgången i Victoria Cup vann BP mot Segeltorp med 5-1, efter bland annat två mål av Michaela Larsson. Larsson gjorde i lördags sitt första seriemål för året i den oavgjorda matchen mot Enskede.
Michaela, jag tyckte du var en av de bättre i lördags. Du sprang till synes outtröttligt, och gjorde även BP:s enda mål. Blir det svårt att ladda om redan till tisdag?
-Tack! Nej, visst är det kort mellan matcherna, men vi har många spelare som vill spela så nog ska vi vara taggade!

Även om matcherna i Division 1 Södra Svealand självklart är viktigast, så hoppas vi förstås att alla i BP tillräckligt starkt vill vinna och ta chansen att få möta AIK i kvartsfinal.
-Vi är glada för att vi får en snabb möjlighet att få revansch för besvikelsen i lördags, säger BP:s tränare Marcelo Fernández. Sedan kan vi lägga fullt fokus på helgens match mot Telge United.

Victoria Cup…
…är Stockholms Fotbollsförbunds distriktsmästerskap, och har ett speciellt handikappsystem. Lag som spelar på lägre divisionsnivå får inleda med att slå så många straffar som skiljer i nivåer. På tisdag blir det alltså inga handikappstraffar. Från innevarande omgång kan vi notera att Älvsjö AIK i förra veckan vann med hela 5-0 mot allsvenska Djurgården som dock till stor del mönstrade spelare födda 2001 och 2002, flera med BP-bakgrund. Finalen spelas i slutet av augusti.

Motståndarna
Täby Fotbollsklubb bildades 2012, då fotbollssektionerna från Täby IS och IFK Täby slogs ihop. Verksamheten är växande och föreningen har nu ca 120 lag i alla åldersgrupper. Damseniorerna kom 2017 på en fin fjärdeplats i Division 1 Norra Svealand. Nu ligger man åtta i Division 1 Södra Svealand efter förlust senast mot P18 i Visby.

BP:s trupp:
1 Nichole Persson, 26 Rebecka Ayranci Dahlberg, 14 Emelie Joelsson, 6 Alexsandra Lobanova, 23 Lovisa Norrby, 18 Joy Mertzig, 4 Felicia Thörngren, 13 Filippa Wallén, 22 Julia Olsson, 5 Fia Grönborg, 17 Estibaliz Montes de Oca, 19 Emilie Eriksson, 27 Daniella Novaković, 21 Michelle Rojas Flores, 3 Michaela Larsson, 11 Malin Broberg

Ta Roslagsbanan till Tibble och njut av sommarkvällen! Avspark kl 20.15.

Matchinfo Victoria Cup:
Täby FK – BP
Tisdag 22 maj kl 20.15
Tibblevallen
Åva Skolgränd 6, TÄBY