Inför Svenska Cupen: Karlberg – BP

Inför Svenska Cupen: Karlberg – BP

Share

Inför Svenska Cupen: Karlberg – BP

Mitt i ett späckat spelschema går herrarna in i första omgången av Svenska Cupen. För motståndet står Karlbergs BK i en match som avgörs på Stadshagens IP kl. 19.00 på onsdagskväl ...

Mitt i ett späckat spelschema går herrarna in i första omgången av Svenska Cupen. För motståndet står Karlbergs BK i en match som avgörs på Stadshagens IP kl. 19.00 på onsdagskvällen.

Text: Philip Kämpe
Foto: Henke Råssmo

Intressant blir att se hur BP väljer att matcha laget när första omgången av Svenska Cupen drar igång. Herrarna som vann mot Karlsund i söndags med 4-0 möter Nyköping BIS borta nu i helgen i Ettan Norra där BP jagar viktiga poäng i toppstriden. Säkerligen lär vi se en del rotation i laguttagningen men motståndet får inte underskattas. För som vi vet; allt kan hända i cupen. Dessutom besegrades BP av Karlberg under den ”första” försäsongen i början av året med 1-3.

Motståndarna: Karlbergs BK

Karlbergs BK är en klassisk förening som grundades 1912. ”KB” som klubben även kallas hör hemma mitt på Kungsholmen och Stadshagens IP. Klubben spelar i Division 2 Norra Svealand där man leder tabellen efter fyra omgångar med full pott poängmässigt. Förra helgen var man uppe i Dalarna och slog Kvarnsvedens IK med 3-0. Tränare för laget är Douglas Jacobsen. Truppen är fylld av spelare med förflutet i BP och har man följt BP:s Herr-U på sistonde kommer man känna igen en del namn som t.ex. Herman Magnusson, Mert Tuncer och Gabriel Krstic.

Svenska Cupen: omgång 1

Karlbergs BK – IF BP

Onsdag 19/8 kl. 19.00

Stadshagens IP (ingen publik)

Se matchen live på denna länk:
https://solidsport.com/karlbergs-bollklubb/games/g/wchud8zk