Inför Rimbo IF – BP: Början på lång cupresa?
Bild: Mot Rimbo 2016 Foto: Örjan Jacobsson

Inför Rimbo IF – BP: Början på lång cupresa?

Share

Inför Rimbo IF – BP: Början på lång cupresa?

Än en gång blir det en kort vila för BP:s damer. Redan på tisdag kväll är det match mot Rimbo IF i Svenska Cupen. Semifinalerna i Svenska Cupen 2016-17 spelas på söndag och fina ...

Än en gång blir det en kort vila för BP:s damer. Redan på tisdag kväll är det match mot Rimbo IF i Svenska Cupen.

Semifinalerna i Svenska Cupen 2016-17 spelas på söndag och finalen avgörs i augusti. Redan 26 april satte dock nästa cupsäsong igång, då IK Gauthiod vann mot IK Friscopojkarna. Under april och maj spelar 52 lag från Division 1 och 2 i första omgången, medan Elitettans och Allsvenskans lag kliver in i andra repektive tredje omgången.
För BP handlar det om att på tisdag kväll åka några mil norrut, där Rimbo IF tar emot på IP Arkadiens naturgräs.

Det är tätt mellan matcherna nu, så det gäller för BP:s ledare att vara extra noggranna i laguttagningen, med tanke på de sjukdomar och skador som finns i truppen. I truppen som åker upp till Rimbo ingår två spelare från F19-laget, Tindra Schönning (16 år) och Nova Schmiedtke (15 år). Vi kan också glädjas åt att Maja Edlund åter kan sätta på sig matchstället efter en tids sjukdom.

Motståndarna Rimbo IF
Säsongen 2016 spelade Rimbo och BP båda i Division 1 Norra Svealand. BP fick ju byta till södra serien, men för Rimbo var det dystrare. Laget hamnade på näst sista plats och spelar i år i Division 2 Mellersta Svealand. Där har de fått upp farten och ligger nu på tredje plats efter vinst i de tre senaste matcherna. Så sent som i lördags besegrades Sollentuna på bortaplan efter mål av Emmali Nordengrim.

Med tanke på lagens placering i seriesystemet och att BP vann förra årets matcher med sammanlagt 8-0, måste BP ses som favoriter, men Rimbo är ännu ett lag som kommer till match med gott självförtroende efter de senaste resultaten. Jag återanvänder orden från artikeln inför Hässelby-matchen: det kommer att krävas uppmärksamhet och skärpa! Då kan laget påbörja en lång cupresa som förhoppningsvis avslutas först sent 2018.
Häng gärna med och stötta på plats!

Tidigare under maj har våra seriekonkurrenter Älvsjö och Sätra båda vunnit och tagit sig till andra omgången, som ska färdigspelas under augusti.

BP:s trupp:
Rebecka Ayranci Dahlberg, Nichole Persson, Julia Olsson, Joy Mertzig, Lovisa Norrby, Alexsandra Lobanova, Filippa Wallén, Therese Dahlberg, Eldina Ahmic, Madicken Stigberg, Daniella Novakovic, Maja Edlund, Nova Schmiedtke, Tindra Schönning, Fia Jonsson, Michaela Larsson

Matchinfo:
Rimbo IF – BP
Tisdag 23 maj 19.30
IP Arkadien, Idrottsvägen 15, Rimbo