Inför P18 IK – BP: Väntar vinst i Visby?
Bild: Eldina Ahmic mot IFK Norrköping. Fotograf: Örjan Jacobsson

Inför P18 IK – BP: Väntar vinst i Visby?

Share

Inför P18 IK – BP: Väntar vinst i Visby?

I helgen är det dags för den första riktiga bortaresan för damlaget, då P18 IK tar emot i Visby. Träningsmatchen på Grimsta för några veckor sedan slutade med klar BP-seger, och nu ...

I helgen är det dags för den första riktiga bortaresan för damlaget, då P18 IK tar emot i Visby. Träningsmatchen på Grimsta för några veckor sedan slutade med klar BP-seger, och nu få vi se om laget klarar av Visborgsvallens naturgräs.

I lördags kom den sköna trepoängaren vi har väntat på då BP vann mot IFK Norrköping. För att ordentligt hänga med i serietoppen, där Boo har inlett med tre segrar, krävs nog ytterligare en vinst i lördagens match mot P18 IK. I mars möttes lagen i en träningsmatch på ett soligt Grimsta. Då vann BP med klara 5-0, men nu blir det en ny utmaning med Gotlandsresa och naturgräset på Visborgsvallen.

Motständare P18 IK
Visbylaget har genom det något märkliga spelprogrammet redan mött och slagit Hässelby två gånger, spelat oavgjort mot Lindö och förlorat mot Telge. Ellen Olofsson, som var en av lagets främsta målskyttar förra året har lyckats få in två bollar, så där finns kanske någon att hålla ett extra öga på.
– Vi kom femma förra säsongen och siktar på att förbättra oss i år. berättar tränaren Per Olsson Appelgren, som håller Boo, Sätra och BP som huvudfavoriter.

P18 IK grundades redan 1905, då som I27 IK, som en idrottsförening på det dåvarande infanteri-regementet. Under 1900-talet bytte regementet namn och inriktning ett par gånger och 1963 togs namnet P18 IK. Regementet lades ner 2004, men klubben har kvar sin verksamhet, som sedan 1982 endast omfattar dam- och flickfotboll.

P18:s tränare Per Olsson Appelgren är faktiskt en gammal Stockholms- och BP-bekant. I mitten av 1990-talet värvades han av AIK från Visby Gute, gjorde två allsvenska inhopp och spelade sedan i BP 1996, och i Älta 1997-98.
– Det blev ju bara ett år i BP, men bland minnena finns semifinalen i Svenska Cupen mot Malmö FF, Jag vill minnas att vi spelade på en sliten plastmatta i Skarpnäck, ledde med 1-0, men förlorade till sist.

Läget i BP:
BP:s trupp har de senaste veckorna drabbats av en del sjukdomar. Insjuknad sedan förra matchen är Maja Edlund. Tränaren Marcelo Fernández känner sig dock nöjd med bredden i laget och mönstrar följande trupp för överresan till Gotland:

Rebecka Ayranci Dahlberg, Nichole Persson, Julia Olsson, Joy Mertzig, Eleonore Freby, Alexsandra Lobanova, Lovisa Norrby, Filippa Wallén, Sofia Nilsson, Jessica Thorin, Eldina Ahmic, Michaela Larsson, Isabell Hammarbäck, Sofia Albertsson, Madicken Stigberg, Daniella Novakovic, Fia Jonsson

Ej tillgängliga: Maja Edlund (sjuk), Therese Dahlberg, Sanna Norlander och Michelle Rojas Flores (övrigt)

Långtidsskadade: Mathilda Lindström, Ella Sonnelid

Matchinfo:
P18 – BP
lördag 6 maj 12.30
Visborgsvallen, Visby

Intern skytteliga Divison 1 Södra Svealand 2017:
Sofia Albertsson, 2 mål
Daniella Novakovic, 1 mål
Jessica Thorin, 1 mål