Inför SM-final i P16: BP DFF – Halmstad BK
Foto: Tomas Sedin

Inför SM-final i P16: BP DFF – Halmstad BK

Share

Inför SM-final i P16: BP DFF – Halmstad BK

Vi riktar blickarna mot Grimsta IP och finalen av P16 Allsvenskan 2022 som spelas nu på söndag. BP DFF ställs där mot Halmstad BK. De båda vann sina respektive grundserier och tog ...

Vi riktar blickarna mot Grimsta IP och finalen av P16 Allsvenskan 2022 som spelas nu på söndag. BP DFF ställs där mot Halmstad BK. De båda vann sina respektive grundserier och tog sig vidare till varsin slutspelsserie och vann även dessa. Vinnarna av de totalt fyra slutspelsserierna har sedan ställts mot varandra i semifinal från vilka BP DFF och Halmstad BK gått vidare till final.

Foto: Tomas Sedin

BP vann sin grundserie, P16 Nationell Grupp 5, och slutade på totalt 43 poäng efter 13 vinster, 4 oavgjorda och 1 förlust. På de 18 matcherna gjorde BP 90 mål och släppte endast in 26, en imponerande målskillnad på +64. Flest mål för BP gjorde Christoffer Andersson Baraniak och Filip Sjöstedt Lindborg med 20 respektive 19 fullträffar vardera.

Segern i grundserien belönades med en plats i en av de fyra slutspelsserierna, A4, där AIK FF, IF BP, GIF Sundsvall, Östersunds FK och IFK Luleå gjorde dem sällskap. 4 vinster och 1 oavgjord match senare stod BP DFF som segrare och klara för semifinal. I semifinalen ställdes de mot Hammarby IF FF och vann med totalt 6-0 (4-0) över två matcher och är därmed klara för final.

Motståndarna

Halmstads BK har gjort en resa som på många sätt liknar BP:s. De vann sin grundserie, P16 Nationell Grupp 2, efter 15 vinster, 1 oavgjord och 2 förluster samt en målskillnad på +64. Därefter tog de fem raka vinster i slutspelsserien, A1, och besegrade IFK Göteborg i semifinalen med totalt 9-2 (3-1) över två matcher. Zack Jönsson Gustafsson är lagets främste målskytt med 23 mål totalt i grundserien och slutspelet.

— 

Det är minst sagt två värdiga finalister som ska göra upp om vilket som blir Sveriges bästa P16 lag 2022. Det är fri entré på Grimsta så kom och stötta laget på plats. Kan du inte vara på plats sänds matchen på BPTV Live.

P16 Nationell Slutspel: Final
BP DFF – Halmstad BK  
Grimsta IP, söndag 23/10 kl. 13.00