Inför Östers IF – BP

Inför Östers IF – BP

Share

Inför Östers IF – BP

Småland lockar BP på resa, under fredagen går bussen söderut för träning i Värnamo inför lördagens match mot Östers IF i Växjö. Avspark lördag 15 juni klockan 16.00 på Myresjöhus ...

Småland lockar BP på resa, under fredagen går bussen söderut för träning i Värnamo inför lördagens match mot Östers IF i Växjö. Avspark lördag 15 juni klockan 16.00 på Myresjöhus Arena.

Text: Peter Appelquist Foto: Henke Råssmo

Senaste matchen
Den sena kvitteringen mot Mjällby AIF senast har gett laget en skön känsla att bygga vidare på. BP stod för en bra prestation och hade bud på fler mål, men det var endast Aron Sandén som lyckades förvalta möjlighet till avslut i mål. 1-1 på Grimsta då, nu fokus på nästa.

Frånvaro
Isac Lidberg, Marcus Hansson och Philip Hellquist är alla skadade och missar helgens match. Rasmus Emanuelsson har varit sjuk i veckan och reser inte med laget. Eric Johana Omondi är på landslagsuppdrag.

BPs trupp
Följande spelare har kallats till matchen och reser under fredagen. Startelvan och vilka som inleder på avbytarbänken presenteras enligt tradition 60 minuter innan avspark i våra sociala medier.

3. Ali Suljic
4. Oscar Pehrsson
6. Gustav Sandberg Magnusson
9. Dusan Jajic
11. Adam Gradén
14. Oskar Fallenius
15. Johan Falkmar
18. Markus Gustafsson
19. Aron Sandén
20. Hampus Elgán
21. Axel Wallenborg
22. Alexander Nilsson
23. Billy Nordström
24. Fritiof Björkén
25. Albin Linnér
26. Ahmed Bonnah
27. Samuel Svenlén
28. Benny Lekström

Motståndare
Anrika Östers IF fyller 90 år nästa år och tittar vi i backspegeln är det en historisk förening i svensk fotboll, särskilt när vi tittar på 1968, då Östers IF som enda (hittills) förening tar SM-guld i sin debutsäsong i Allsvenskan. En sanslös prestation, självklart. Totalt har det blivit fyra SM-guld, senast 1981. Dessutom har föreningen plockat en titel i Svenska Cupen.

Storhetstiden må inte vara 2019, men Östers IF är en förening att räkna med. I vårens tidiga cupspel var Öster en nagel i ögat för bland andra Malmö FF när de vann sin grupp efter tre segrar mot MFF, Falkenbergs FF och Degerfors IF. I kvartsfinalen tvingade de fram AIK till förlängning i en jämn tillställning.

Efter urladdning i cupen har våren i Superettan gått desto trögare och Öster har faktiskt bara lyckats vinna en av de elva första matcherna laget spelat. Senast blev det 2-2 hemma mot IK Brage efter att David Johannesson kvitterat med matchens absolut sista spark.

Spelplan
Myresjöhus Arena stod klar till 2013, då Östers IF (tillsammans med BP) var tillbaka i Allsvenskan. En tät, lagom stor arena som tyvärr varit lite för tom på senaste år, när Östers IF pendlat ner till Division Ett och nu i Superettan.

Biljetter
Biljetterna bokas enklast här

Biljettpriser
Ståplats
Vuxen: 120 kr
Ungdom: 80 kr
Sittplats 
Vuxen: 200 kr
Pensionär: 170 kr
Student: 120 kr
Ungdom 13-18 år: 100 kr
Barn 6-12 år: 70 kr

Sändning
Matchen direktsänds av CMore. Använd den här länken så tillfaller en del av intäkterna BP.

BP-Kalendern
Få koll på alla kommande matcher via BP-kalendern som du hittar på IFBP.se/bpkalendern.