Inför Örebro SK – BP

Inför Örebro SK – BP

Share

Inför Örebro SK – BP

Efter lördagens vändning och seger mot Dalkurd FF är det dags för nästa omgång i Allsvenskan. BP tar bussen till Närke och Behrn Arena för att ställas mot Örebro SK. Avspark 18.00 ...

Efter lördagens vändning och seger mot Dalkurd FF är det dags för nästa omgång i Allsvenskan. BP tar bussen till Närke och Behrn Arena för att ställas mot Örebro SK. Avspark 18.00 lördag 11 augusti.

Text: Peter Appelquist
Foto: Örjan Jacobsson

Snart en vecka har gått sedan BP kunde växla ut en stabil prestation mot tre friska poäng efter att ha vänt underläge 0-1 till seger med 2-1 mot Dalkurd hemma på Grimsta. Då hette målskyttarna Kristján Flóki Finnbogason och Jack Lahne, som båda inledde matchen på avbytarbänken. Således ser vi en fin bredd i truppen som är redo för den avslutande hösten av Allsvenskan 2018.

I truppen noterar vi att Jacob Ortmark lämnat på lån till Gefle IF och därmed inte är tillgänglig för spel med BP under hösten. Övriga truppen har tränat på under veckan och är uttagningsbar. Ingen BP-spelare är avstängd.

Motståndare
Örebro SK var på besök på Grimsta i slutet av maj, i den sista matchen innan VM-uppehållet. BP stod då för en stark prestation, utan att lyckas sätta chanserna som skapades. Matchen slutade oavgjort, 0-0, ett resultat som båda lagen kände sig sådär nöjda med efteråt.

ÖSK har under säsongen skrapat ihop 20 poäng efter fem segrar, fem oavgjorda och sex förluster. Senaste matchen i serien spelades mot BK Häcken föregående helg, en match ÖSK förlorade med 1-2 på hemmaplan. På de senaste sex matcherna har ÖSK samlat ihop två poäng.  Till lördagens match mot BP saknas BP-fostrade Michael Almebäck som är avstängd efter att samlat på sig tillräckligt många varningar under säsongen.

ÖSK har förstärk laget under sommaren genom att plocka in Viktor Tranberg från den danska ligan. Dessutom har Johan Bertilsson anslutit från Dalkurd FF, Bertilsson som har flera säsonger av rutin från spel med bland annat Gefle IF och Östersunds FK.

Allsvenskan
Örebro SK – BP
11 augusti 18.00
Behrn Arena

Förköp din biljett via oskfotboll.ebiljett.nu

Matchen direktsänds via CMore.se och CMores kanaler