Inför Lindö FF – BP: ”Nu krävs jobb i 90 minuter”
Foto: Pato Montes de Oca

Inför Lindö FF – BP: ”Nu krävs jobb i 90 minuter”

Share

Inför Lindö FF – BP: ”Nu krävs jobb i 90 minuter”

BP ligger just nu i topp i Division 1 Södra Svealand. Efter tre raka segrar och några gynnsamma resultat i konkurrenternas matcher har försprånget vuxit till sex poäng. På lördag g ...

BP ligger just nu i topp i Division 1 Södra Svealand. Efter tre raka segrar och några gynnsamma resultat i konkurrenternas matcher har försprånget vuxit till sex poäng. På lördag går kosan till Norrköping och City Gross Arena för match mot Lindö.

Tränare Marcelo Fernández, först ett grattis till tre raka segrar! Har sommarens truppförändringar påverkat er spelidé?
-Tack! Nej, vi har en klar bild i hur vi vill spela fotboll och de nya spelarna passar bra i vårt spelsätt. De har acklimatiserat sig snabbt.
Mot Lindö i våras vann ni med 5-0 efter att ha gjort fyra mål i första halvlek. Den bilden med svagare andra halvlekar har ju funnits nästan hela året, senast mot P18. Hur går tankarna i laget kring detta?
-Ofta har det handlat om att bevaka en tidig ledning, och att kontrollera händelserna i andra halvlek. Då blir målskörden därefter. Med det sagt, kan jag ändå tycka att prestationen i andra halvleken nu senast mot P18 var riktigt svag. Det var slarvigt, nonchalant och bekvämt. Vi har pratat om det i laget och är överens om att vi måste fortsätta jobba hårt, och vara ödmjuka och lojala. Passningar kan gå snett, beslut kan bli fel, men att alla måste ”ta jobbet” gäller alltid. Utifrån det perspektivet och den halvleken är vi jäkligt revanschlystna!

Motståndarna
Nykomlingarna Lindö FF hade en ung trupp redan i början av säsongen, och har föryngrat ytterligare under året, med speltid för ett par spelare i 13-14-årsåldern.
-Ja, vi har haft en del skador och spelare som flyttat; bland annat är en av våra främsta målskyttar Maja Ödman borta resten av säsongen efter en skada mot Hässelby, berättar tränaren Peter Ödman. Vi förde flera matcher i våras och borde ha fått med oss fler poäng men vi vägde för lätt i de avgörande lägena. Det blev några tunga, knappa förluster. Sedan var vi nära att vinna borta mot P18 i höstpremiären. De kvitterade dock i slutminuterna, och sedan förlorade vi mot både Hässelby och Telge. Även om sannolikheten är stor att vi åker ur ser vi hösten som ett ypperligt tillfälle att ge våra unga spelare chansen att testa på spel på den här nivån, som vi ändå vill vara på.

BP:s trupp:
Nichole Persson, Rebecka Ayranci Dahlberg, Sofia Nilsson, Emma Salomonsson, Alexsandra Lobanova, Lovisa Norrby, Joy Mertzig, Filippa Wallén, Emelie Joelsson, Eldina Ahmic, Daniella Novakovic, Michaela Larsson, Therese Dahlberg, Estibaliz Montes de Oca, Fia Grönborg, Emelie Eriksson, Michelle Rojas Flores, Madicken Stigberg

Matchinfo:
Lindö FF – BP
Lördag 19 augusti 14.00
City Gross Arena, Slörgatan 3, Norrköping