Inför Lidköpings FK – BP: Dags för sanningens 90 minuter
Foto: Örjan Jacobsson

Inför Lidköpings FK – BP: Dags för sanningens 90 minuter

Share

Inför Lidköpings FK – BP: Dags för sanningens 90 minuter

Efter söndagens hemmaförlust mot Lidköpings FK, gäller det för BP att skaka av sig besvikelsen och sikta framåt. På lördag kommer det att krävas en helgjuten insats, såväl spel- so ...

Efter söndagens hemmaförlust mot Lidköpings FK, gäller det för BP att skaka av sig besvikelsen och sikta framåt. På lördag kommer det att krävas en helgjuten insats, såväl spel- som inställningsmässigt.

På Framnäs IP i Lidköping spelas BP:s sista tävlingsmatch för året, när returen i kvalet till Elitettan går av stapeln. Det gäller för laget att höja sig efter den regniga tillställningen på Grimsta i söndags då bortalaget vann med 2-1.
-Jo, Lidköping var lite tyngre och lite bättre än oss, säger tränaren Marcelo Fernández. Vi har förstås analyserat matchen och hoppas kunna undvika att upprepa vissa misstag och bättre utnyttja de luckor som ändå fanns i söndags. Vi är rejält peppade av att få chansen att revanschera oss redan inom en vecka!

Motståndarna
Lidköpings FK fortsatte sin långa segersvit i och med matchen på Grimsta. Det blev bara två förluster i Division 1 Norra Götaland, båda i våras. Sedan har man vunnit alla matcher, och hoppas förstås på en återkomst till Elitettan där laget spelade 2015. Dubbla målskytten från i söndags Sandra Lagerbratt gjorde tillsammans med Maria Johansson hela 51 mål i serien, och blir åter något att bita i för BP-försvaret.

Hemsidan låter BP:s spelare ladda i fred inför den viktiga matchen, och repriserar vad Therese Dahlberg sa i artikeln ”Damerna siktar högt” inför säsongen. Låt er peppas av Tessans ord:
-Det var min första säsong i BP. Jag kom från Rågsved och hade tidigare spelat flera säsonger i Allsvenskan för Djurgården/Älvsjö och Hammarby. Bland annat satt jag som tonåring på bänken i en Champions League-match för DIF/Älvsjö, men ändå klassar jag 2013 som den häftigaste säsongen i karriären. Kvalet mot IFK Norrköping började med en förlust på Grimsta, mycket beroende på att vi var rejält nervösa. I returen var det säkert 7-800 personer på läktarna och det kändes som att IFK kanske var lite för självsäkra efter sin bortavinst. Men trots ett tidigt baklängesmål, lyckade vi vända och vinna med 5-2.

Vad gäller då inför den avgörande matchen? Svenska Fotbollförbundet skriver på sin hemsida:
”Om poäng och målskillnad är lika efter andra matchen, räknas mål på bortaplan dubbelt. Har efter den andra matchens ordinarie speltid inte avgörande skett förlängs matchen med 2 x 15 minuter. Mål på bortaplan räknas inte dubbelt i förlängningen. Om inget eller lika antal mål gjorts i förlängningen avgörs matchen genom straffsparkstävling.”
Med andra ord måste BP i vilket fall som helst göra minst två mål på lördag. Du kan vara med att lyfta fram laget på plats eftersom det kommer att gå en:

Supporterbuss till Lidköping!
Senast BP kvalade till Elitettan vändes alltså en uddamålsförlust på hemmaplan i första mötet till seger och avancemang. Missa inte chansen att se det hända igen! Bussen avgår från Grimsta kl. 08.00 och beräknas vara framme på Framnäs IP ca 13.30. Samma buss tar er sedan hem, med beräknad ankomst Grimsta ca 20.30. Matstopp är planerat på vägen hem.
Swisha 123 030 35 45 – Märk med BP Dam och namn på alla resenärer. 100kr/person.

BP:s trupp:
Nichole Persson, Rebecka Ayranci Dahlberg, Sofia Nilsson, Mathilda Prim, Emma Salomonsson, Alexsandra Lobanova, Emelie Joelsson, Lovisa Norrby, Joy Mertzig, Filippa Wallén, Therese Dahlberg, Isabell Hammarbäck, Fia Grönborg, Eldina Ahmić, Daniella Novaković, Emilie Eriksson, Michaela Larsson, Michelle Rojas Flores, Estibaliz Montes de Oca, Madicken Stigberg

Matchinfo:
Lidköpings FK – BP
Lördag 14 oktober 14.00
Framnäs IP, Läckövägen, Lidköping

Matchen direktsänds via Sveriges Radios Webb och app